Kağıtsporlu Karateciler, Üç Kupa Kazandı

Bu yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 23 Nisan Dünya Çocukları Karate Turnuvası’nda, Kağıtsporlu karateciler üç kupa birden kazandı.

Bu yıl farklı bir konseptte gerçekleştirilen 6. Uluslararası 23 Nisan Dünya Çocukları Karate Turnuvası, 24-26 Nisan tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Kocaeli interteks fuarında gerçekleşti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu "Uluslararası Çocuk Festivali" kapsamında yapılan ve sadece takım mücadelelerinin olduğu organizasyonda, minik karateciler dereceye girebilmek için kıyasıya bir mücadele verirken, festival kapsamında yapılan diğer etkinliklerde de yer alarak eğlenme fırsatı buldu.

Uluslararası Fuar Merkezi’nde yapılan turnuvaya 12 ilden 40 kulüp katılım gösterirken, 159 takımın tatamiye çıktığı müsabakalarda 212 kız, 334 erkek sporcu mücadele etti. Üç gün süren organizasyonda en çok madalyayı hanesine yazdıran Gaziosmanpaşa Belediyespor, madalya sıralamasının en üst basamağında yer aldı. Şampiyonaya ev sahipliği yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü ise bir ikincilik, iki üçüncülük kazandı.

Şampiyon karatecilerden Enes Bulut, Akrem Altuner Yılmaz, Ferhat Ayas, Eren Gider, Mert Raifoğlu’un oluşturduğu 2001-2002 doğumlu kumite takımı üçüncü oldu. Mavi beyazlı karatecilerden Ahmet Bulut, Gökdeniz Akdemir, Berke Başaran, Kadir Kaan Bekler’den oluşan 2003-2004 doğumlu bay kumite takımı da yine üçüncülük kazandı. 2001-2002 doğumu bayan kumite takımında yer alan Fatma Naz Yenen, Sevcan Uçar, Dilara Ergün, Dilruba Karasu ekibi ise ikincilik kupasını kazandı. Müsabakaların ardından dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları Federasyon Başkanı Esat Delihasan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor kulübü başkanı İslam Yücel ve protokol yetkilileri tarafından düzenlenen törenle verildi.

Kaynak: İHA