Ural Aküzüm'den Hakemlere Tepki

Galatasaray Kulübü'nün basketbol şŸubesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Ural Aküzüm, sarı-kırmızılı erkek basketbol takımının Türkiye Basketbol Ligi'nde DarüşŸşŸafaka DoğŸuşŸ'a 91-76 yenildiğŸi maçtaki hakem yönetimine tepki gösterdi.

KarşŸılaşŸmanın ardından kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan Aküzüm, DarüşŸşŸafaka DoğŸuşŸ'la yaptıkları maçta hakemlerin, sarı-kırmızılı takıma karşŸı bilenmişŸ ve şŸartlandırılmışŸ olarak sahaya çıktıklarını savunarak, "Kerem Gönlüm'ün diskalifiye edilmesi, teknik fauller ve maçın yönünü değŸişŸtirecek tüm kararlar, Galatasaray Liv Hospital için haksız ve kasıtlı olarak aleyhimize verildi" dedi.

Türkiye'nin basketbola Avrupa'da en çok yatırım yapan ülkelerden biri olduğŸuna dikkati çeken Ural Aküzüm, "Bu basketbol düzeni 23 yıldır devam ediyor. Daha fazla devam etmesine izin vermeyeceğŸiz. Dünya çapında sürdürülebilir rekabete, bu eyyamcı düzen ve çürümüşŸ federasyon felsefesi ile ulaşŸmak mümkün değŸil" şŸeklinde konuşŸtu.
Türk basketbolunun "kayrılan takımlar" yerine adaletli bir düzene ihtiyacı olduğŸunu belirten Aküzüm, "ǜlke basketbolu için dileğŸimiz bir an evvel bu iflas etmişŸ felsefenin tasfiyesidir. Milli takımlar başŸantrenörü ve milli takım oyuncularını düşŸman olarak görmeyen hakemler gerekiyor" ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: AA