Samsunspor Yönetimi Cas’tan Döndü

Samsunspor Başkanı İsmail Erkut Tutu, “CAS’taki mahkemenin ligler bitmeden açıklanıp açıklanmayacağını hep beraber yaşayıp göreceğiz” dedi.


22 Nisan’da CAS’taki mahkemeye giden Samsunspor Yönetimi mahkeme ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

Samsunspor Nuri Asan Tesisleri’nde yapılan basın açıklamasında Samsunspor Başkanı İsmail Erkut Tutu ve yönetim kurulu hazır bulundu.

Talihsiz bir şekilde Samsunspor’a 3 puan silinme cezasının geldiğini söyleyen İsmail Erkut Tutu, “3 puanın silindiği konuda ulusal basında bazı şeylerin eksik paylaşıldığını görüyoruz. Konu 2002 yılında oynayan bir futbolcunun 2014 yılında alacaklarının yapılandırılması için kulüple yaptığı bir protokol. Paranın ödenmemesinden dolayı protokolün uygulanamamasıyla 2006 yılında FIFA Disiplin Kurulu’na taşınan bir borç. Fakat bu borç 2006 yılından 2014 yılına kadar 8 yıl boyunca hiçbir şekilde gündeme gelmiyor. 2013 Temmuz ayında böyle bir borcun olduğu ve bu borcun ödenmediği takdirde Samsunspor’un 3 puanının silineceği ile ilgili bir karar tebliğ ediliyor. Dönemin yönetim kurulu arkadaşlarımız bu paranın içinden bir kısmını karşı alacaklının avukatı ile görüşerek ödüyorlar. Ondan sonraki süreçte o dosyanın borcunu benim de ve sizlerin de dosyanın kapandığına yönelik bilgi sahibi olmamıza rağmen kalan borcun bir kısmının ödenmediği ortaya çıkıyor. Ne zaman? 27 Aralık’ta biz yönetim kuruluna seçiliyoruz. Günlerden cumartesi günü ve pazartesi günü böyle bir borcun olduğu söyleniyor. Bizim yönetim kurulu arkadaşlarımız da bu konu bize iletildikten 1 gün sonra karşı tarafın avukatı ile iletişime geçerek paranın tamamı ödeniyor. Kendisine Samsunspor’un hiçbir borcu kalmadığına dair ve şikayette bulunduğu 3 puan silinme davasının vazgeçildiğini ve iptal edilmesiyle ilgili yazı alınarak yapılan bu işlemlerin hepsi TFF ve UEFA Disiplin Kurulu’na bildirildi.

Fakat UEFA Disiplin Kurulu’nun verdiği kararlar neticesinde bu kararın uygulanması talep ediliyor. TFF de nihai olarak kararı uyguluyor. Bu süreçte bizler Samsunspor Kulübü’nün taşınması gereken, hukuki boyuttaki en yüksek olan CAS’a kadar haklılıklarımızı ispat ederek gerekli belgeleri temin ederek taşıyoruz” şeklinde konuştu.

“BİZ YOLUMUZA 44 PUANLA DEVAM EDECEĞİZ”
Türkiye’deki yönetimlerin içinde bulunan hukukçuların, kendilerine; kesinlikle bu işin oraya taşınmasının bir netice getirmeyeceğini söylediklerini ifade eden Başkan Tutu, “Hatta bu işin orada usulden reddedileceğini ve bu işin orada görüşülmeyeceğini beyan etmelerine rağmen ‘hayır’ dedik. Biz Samsunspor’un hakkını sonuna kadar mücadelemizi vererek arayacağız. İki türlü dava açtık. Birinci dava şuydu; Samsunspor Kulübü’nün bu 3 puan silinmesi cezasının durdurulmasını istedik. İkincisi de Samsunspor’un elinde bu belgeler var. ‘Biz bu konunun tekrar yargılanmasını istiyoruz’ dedik. Bize bir mahkeme günü verdiler. Bu mahkeme günü de 22 Nisan günü oldu. Bugüne kadar çok iyi bir hazırlık yaptık ve oraya gittik. Biz orada 45 dakikalık bir savunma yaptık. Elimizdeki bilgi ve belgeleri kendilerine sunduk. Bizim verdiğimiz belge ve bilgiler doğrultusunda mahkeme başkanı FIFA’ya da söz verdi. Mahkeme başkanı notlarını aldıktan sonra bunların hepsinin bir süreci olduğunu, buna göre de bir karar verileceğini beyan etti. Biz konuyu çok iyi bir şekilde orada anlattık. Mahkemenin ligler bitmeden açıklanacak olması bir umut mu umutsuzluk mu bunu hep beraber yaşayıp göreceğiz. Önümüzde hukuki bir süreç var. O mahkeme bence ligler bitmeden kararını açıklayacak. Benim size şu şekilde bir sonuç çıkacak demem doğru olmaz. Önümüzde hukuki bir süreç var. Umut ediyoruz Samsunspor’un silinen bu 3 puanı geri verilir. Biz yolumuza 44 puanla devam edeceğiz. İnşallah bu çocuklar bu güne kadar elde ettikleri başarıyı son 6 maçta da sürdürerek kulübümüzü istediğimiz yere getireceklerinden inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA