Kimsesiz ve Engelli Çocuklara En Güzel Hediye Eskişehirspor’dan

Eskişehir’de yaklaşık 60 kimsesiz ve engelli çocuk, Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri’nde düzenlenen etkinlikte, siyah-kırmızılı takımın hocası Michael Skibbe ve futbolcularla yemek yiyerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.


Eskişehir Valiliği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında tesislere gelen yaklaşık 60 çocuk, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan tarafında karşılandı. Tesislerde düzenlenen etkinlikte yönetim kurulu ve futbolcularla yemek yiyen çocuklar, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi. Programda konuşan Vali Güngör Azim Tuna, devletin himayesinde olan yaklaşık 60 çocuğun etkinliğe katıldığını belirterek, bu çocukları futbolcularla buluşturduklarını dile getirdi. Vali Tuna, “Aslında hiçbir engel yok. Engel aslında kafalarda. Gönlümüzde, kalbimizde hiçbir engel yok. Toplumun her kesiminde biz birbirimizi seviyoruz. Valilik olarak tüm kurumlarımızla engelli çocuklarımızla Eskişehirspor’un arkasındayız. Başarıları ile gurur duymak istiyoruz” dedi.

Eskişehirspor'un hafta sonu Fenerbahçe ile oynayacağı müsabakaya da değinen Vali Tuna, “İlk devre Fenerbahçe elimizden zor kurtuldu. İnşallah bu maçta telafi edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan ise, Vali Tuna’ya teşekkür ederek, şunları söyledi:
“Bugün çok anlamlı bir gün. Meclisin ilk kuruluşu ve çocuklara armağan edilen bir bayramımız ve Valimiz 50 tane genç ile bizim için çok önemli evlatlarımız ve futbolcularımızla beraber bir organizasyon yaptı. Bugün bayram coşkusu ile Eskişehirspor formasıyla bir yemek yiyeceğiz. Ben Valimize teşekkür ediyorum.”
Daha sonra Vali Tuna ve Başkan Hoşcan, çocuklara Eskişehirspor atkısı ve şapkalarını giydirdi. Siyah-kırmızılı oyuncular da çocuklara günün anısına hediyeler dağıttılar.

Kaynak: İHA