(özel Haber) Cenk İldem Açıklaması

A Milli Grekoromen Güreş Milli Takımı haziran ayında Azerbaycan’da yapılacak olan Avrupa Oyunları'nın hazırlıklarını sürdürüyor.

Milli Güreşçi Cenk İldem, kariyerinde artık ikincilik ya da üçüncülüklere yer olmadığını belirterek, tek hedefinin şampiyonluk olduğunu söyledi

A Milli Grekoromen Güreş Milli Takımı Avrupa Oyunları'nın hazırlıklarını İçelli Ahmet Tesisleri’nde sürdürüyor. Bulgaristan’da yapılacak olan turnuva için akşam saatlerinde Bulgaristan’a hareket edeceklerini belirten Milli Güreşçi Cenk İldem, “Avrupa Oyunları öncesinde kendimizi göstermek için son turnuvamız. Bu sene Avrupa Oyunları ilk defa yapılıyor. Biz de iyi bir takımız, gücümüzü orada göstermek için çalışıyoruz. Takımın durumu da şu anda iyi hem ferdi olarak hem de takım olarak madalyalar ile dönmek istiyoruz” dedi.

"TEK HEDEFİM ŞAMPİYON OLMAK"
Ferdi olarak çalışmalarına özen gösterdiğini vurgulayan milli güreşçi, “Avrupa Oyunları'nda şampiyon olmak için biraz fazla çalışmam gerekiyor. Her gün bizim lehimize işliyor. Artık kariyerimde ikinciliklere ve üçüncülüklere yer yok. Bundan sonraki tek hedefim şampiyon olmak. Avrupa Oyunları'nda ve Amerika’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası'nda tek hedefim zirvede yer almak” diye konuştu.

İldem, 2011 yılında İstanbul’da yapılan Dünya Şampiyonası'nda 96 kiloda bronz madalya kazanırken, Taşkent’te 2014 yılında yapılan Dünya Şampiyonası'nda ise 98 kiloda yine bronz madalya kazanmıştı. 2010 ve 2013 yıllarında yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 96 kiloda bronz madalya kazanan milli güreşçi, 2014 yılında yapılan Avrupa Şampiyonası'nda ise 98 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu

Kaynak: İHA