'Talep Gelirse Şike Sürecine Dahil Olabiliriz'

FIFA BaşŸkanı Sepp Blatter, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) şŸikeyle mücadele konusunda talep gelmesi halinde sürece dahil olabileceklerini söyledi.

Blatter, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın (AA) "Global İletişŸim OrtağŸı" olduğŸu 13. SportAccord Kongresi'nde AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Türk futbolundaki 2010-2011 sezonuyla ilgili şŸike süreci hakkında değŸerlendirme yapan Blatter, "TFF'nin yönetiminden memnunuz. Zürih'te 6 ya da 7 hafta önce TFF BaşŸkanı Yıldırım Demirören ile bir araya geldim. Kulüp futboluyla ilgili meseleler, UEFA'nın görev alanına giriyor. Buna rağŸmen TFF'den şŸikeyle mücadele için yardım etmemiz doğŸrultusunda bir talep gelirse sürece dahil olabiliriz" ifadelerini kullandı.

-"Türk futbolu büyük bir marka haline geldi"
Blatter, futbolun Türkiye'de büyük bir marka haline geldiğŸini ifade ederek, böylesine büyük bir markanın içerisinde meydana gelebilecek şŸike ve şŸiddet gibi sorunları kontrol etmenin zorlaşŸabileceğŸini belirtti.

Türk futbolunun gelişŸimine dikkati çeken 79 yaşŸındaki Blatter, "Türkiye, 70 milyondan fazla nüfusa sahip büyük bir ülke. Futbol da Türkiye'de çok popüler bir oyun ve büyük bir marka haline geldi. Büyük kulüpler, büyük statlar, harika bir futbol ambiyansı var. Bunu da kontrol etmek her zaman kolay değŸil" diye konuşŸtu.

-"Türkiye'nin büyük turnuvalarda olmasını bekliyoruz"
Blatter, Türk Milli Takımı'nın Fransa'da yapılacak 2016 Avrupa Futbol şžampiyonası (EURO 2016) ve Rusya'nın evsahipliğŸinde gerçekleşŸtirilecek 2018 FIFA Dünya Kupası finallerinde yer almasını umduğŸunu dile getirdi.
Milli takımların performansında kulüp takımlarının önemli rol oynadığŸını aktaran İsviçreli futbol adamı Blatter, "Türkiye'nin, kulüpler arasındaki dayanışŸma ve iyi oyuncuların yetişŸtirilmesiyle gelecek turnuvalara katılarak başŸarılı olabileceğŸine inanıyorum. EURO 2016'ya katılan ülke sayısı 24'e çıkarıldı. Türkiye'nin bu durumda EURO 2016'ya katılmasını ve sonrasında da 2018 FIFA Dünya Kupası'nda olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

-"Türkiye'nin sıçramayı tekrarlaması gerek"
Türk futbolunun yıllar geçtikçe büyük bir aşŸama kaydettiğŸine vurgu yapan Blatter, Türkiye'nin 2002 FIFA Dünya Kupası'nda 3. olarak yaptığŸı sıçramayı tekrarlaması gerektiğŸini ifade etti.

Blatter, Türk futbolunun üst düzey ve profesyonelce yönetilen bir organizasyon haline geldiğŸini anlatarak, şŸunları söyledi:
"Kulüpler profesyonelce yönetiliyor. Yıllar geçtikçe harika teknik direktörler ve futbolcular Türkiye'yi tercih etmeye devam ediyor. Artık Türkiye'nin milli takım bazında daha önce yaptığŸı sıçramayı tekrarlaması gerek. Türkiye, son olarak 2002 FIFA Dünya Kupası'nda başŸarılı bir turnuva geçirmişŸti. Bu bir sürpriz değŸildi, ortada güçlü bir futbol anlayışŸı vardı" değŸerlendirmesinde bulundu.
Blatter ayrıca, Türk halkına iyi niyet dileklerini ileterek, "Onlar futbolun en iyisini, güzel futbolu hak ediyor. Umarım Türkler futbolda daha çok başŸarılar yaşŸar" diye konuşŸtu.
Bu arada Blatter'in yeniden aday olduğŸu FIFA başŸkanlığŸı seçimleri, 29 Mayıs'ta İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak. FIFA'nın başŸkanlık seçiminde, Blatter'in yanı sıra FIFA BaşŸkan Yardımcısı ve ǜrdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, Hollanda Futbol Federasyonu BaşŸkanı Michael van Praag ve Portekizli eski futbolcu Luis Figo da yarışŸacak.
 

Kaynak: AA