'Özel Sporcular Altın Çağını Yaşıyor'

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, özel sporcuların devletin verdiği destekle son yıllarda önemli başarılara imza attığını söyledi.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsveç'te katıldıkları Dünya Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Dünya Kayak Şampiyonası'nda iki gümüş ve bir bronz madalya kazandıklarını ve 10 ülkenin yer aldığı organizasyonda üçüncü olmayı başardıklarını ifade etti.

Şampiyonada Tuba Çelik'in Alp Disiplini slalom yarışında ikinci, Süper G yarışında ise üçüncü olduğunu anlatan Aydın, "Ayrıca Kuzey Disiplini karma bayrak yarışında sporcumuz Tacdin Ören dünya ikinciliği elde etti. İki sporcuyla katıldığımız böylesine önemli bir şampiyonayı üçüncü bitirmek büyük bir başarı. Devletimizin verdiği destekle özel sporcularımız son yıllarda önemli başarılara imza atıyorlar" diye konuştu.

Sağlanan desteğin karşılığını madalyalarla verdiklerini dile getiren Aydın, şunları kaydetti:
"Verilen desteklerle özel sporcularımız artık kapalı kapılar arkasından çıkıp dünyanın en önemli organizasyonlarında bayrağımızı dalgalandırıyorlar. Özel sporcularımız altın çağını yaşıyor. Özel sporcularımız Türkiye ve dünyada parlayan yıldızlarımız oldular. Desteklerinden dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve diğer yetkililerimize çok teşekkür ediyoruz. Bize destek olunduğunda neler yapabileceğimizi gösteriyoruz."

-"Tacdin Ören bizi gururlandırdı"
Birol Aydın, Hakkarili sporcu Tacdin Ören'in, Dünya Şampiyonası'nda madalya kazanmasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Aydın, federasyon olarak her engellinin yapabileceği bir spor olduğuna inandıklarını ve bu çerçevede Türkiye genelinde çalışmalar yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu:
"Tacdin Ören kardeşimiz de Hakkari'de çok zor şartlarda yaşıyordu. Kendisine ilk ulaştığımızda içine kapanıktı ve Türkçeyi bile zor konuşuyordu. Şimdi herkes ile diyalog kurabilen başarılı bir sporcu. Hakkari'de zor şartlardan gelen Tacdin Ören'in, İsveç'te bayrağımızı dalgalandırması bizi çok gururlandırdı."
Aydın, Türkiye'de son yıllarda engelli sporculara verilen desteğin arttığını anlattı. Devletin, federasyona her anlamda destek verdiğini belirten Aydın, "Bu nedenle şu an herhangi bir sorunumuz yok. Biz de elimizden geldiğince her engelli kardeşimize ulaşmaya çalışıyoruz. Başarılarımız da bizi daha çok motive ediyor. Özel çocuklar dünyanın her yerinde kabul görüyorlar ve bayrağımızı dalgalandırıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA