Ardahan’da Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Kuruldu

Ardahan’da Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu kuruldu.


Federasyonun kuruluşu sebebiyle Ardahan Öğretmen Evi’nde Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Recai Bilgin, Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun, Emniyet Müdürü Selami Hüner, amatör spor kulüpleri yöneticileri ve sporcuların katılımıyla yemekli program düzenlendi.

Programda konuşan Vali Deniz,Bir yerde spor olacaksa, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun olmaması büyük eksikliktir. Ardahan’a ilk geldiğimizde bunun eksikliği konusunda spor kulüplerimizle görüşmüştük. Görüşmelerimiz neticesinde arkadaşlarımız bu işe başladı ve federasyonu kurdular. Bundan sonra spor kulüplerimizin birçok aktivitesini federasyon takip edecek. Bu bir gönül işidir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Serhat Ardahan spor şampiyonluk yarışında hız kesmeden devam ediyor. Bu hafta oynayacakları maçı da kazanacaklarına olan inancımız tamdır” dedi.

Programda konuşan Başkan Köksoy, Serhat Ardahan spor ‘un başarıları, Ardahan,ın spor sektörüne katkısının çok ciddi bir yeri var. Sayın Valimiz Ahmet Deniz’in heyet başkanılığında gittiğimiz her yerde, ve son olarak İstanbul, Esenyurt’ dan güzel bir sonuçla döndük serhat Ardahan spor kulübümüzün sıkıntılarına yönelik önemli karşılık buldu. Ardahan’da spora. Sporcuya. Tüm kulüplere yönelik bir çatı olması gerekliydi bu boşluğu çok hissettik ve arayışlar içinde olduk. Federasyonun kurulması ilimiz adına önemli bir kazanımdır. Hayırlı olmasını diliyorum. Bundan sonra Ardahan’da spor faaliyetleri artık daha profesyonel yapılacaktır. Bunda emeği geçen Valimiz Ahmet Deniz’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Serhat Ardahan spor takımımız da son maçlarında başarılı sonuçlar alarak şampiyonluk sevincini bizlere yaşatacaktır. Buna inanıyorum” diye konuştu.

Amatör Spor Kulüpleri federasyonu Başkanı Özgür Hamza Küçük ise, “Kurduğumuz federasyon ile bütün spor dallarında organizasyonlar gerçekleştirmeyi ve şehrimizde çocuklarımızın, gençlerimizin spora yönlendirilmelerini sağlayarak, Ardahan'ı sporla özdeş bir şehir haline getirmeyi amaçlamaktayız. Federasyonumuzun kurulmasında bize güç veren başta Valimiz Ahmet Deniz ve Belediye Başkanımız Faruk Köksoy olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA