13. Sportaccord Kongresi

Olimpik ve olimpik statüde olmayan spor federasyonlarının şŸemsiye kuruluşŸu SportAccord'un, uluslararası spor camiasının aktörlerini bir araya getirdiğŸi SportAccord Kongresi, yarın Rusya'nın Soçi kentinde başŸlayacak.

Yarın başŸlayıp 24 Nisan Cuma günü sona erecek kongrede, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Uluslararası Olimpik Yaz Sporları Federasyonları BirliğŸi, Uluslararası Olimpik KışŸ Sporları Federasyonları BirliğŸi, IOC tarafından tanınan uluslararası spor federasyonları, SportAccord BağŸımsız ǜyeler BirliğŸi gibi teşŸkilatların temsilcilerinin yanı sıra 66 ülkenin spor federasyonlarından yetkililer yer alacak.
Anadolu Ajansı, geçen yıl Antalya'nın Belek beldesinin ev sahipliğŸi yaptığŸı ve Uluslararası Spor Federasyonları BirliğŸi tarafından 13. kez düzenlenecek kongrenin ikinci kez medya sponsorluğŸunu üstlenecek.
SportAccord Kongresi'nin bu yılki ana teması, "Sporun mirası" olacak. Program kapsamındaki konferanslara, konuşŸmacı olarak Uluslararası vergi ve danışŸmanlık şŸirketi PwC'nin kent ve yerel yönetimler küresel lideri Hazam Galal, Profesyonel Kadın Tenisçiler BirliğŸi (WTA) yöneticisi Micky Lawler, Formula 1 Dünya şžampiyonası'na ev sahipliğŸi yapan Soçi Pisti'nin yöneticisi Sergey Vorobyev, tanıtım ajansı Filmmaster Special Events İşŸletme Direktörü Ric Birch, eski Formula 1 pilotu Ivan Capelli gibi spor dünyası ya da sporla ilgili hizmet ve teknoloji sunan firmalardan önemli isimler katılacak.
 

Kaynak: AA