Royal Halı Gaziantep 4'te 4 Yapmak İstiyor

Türkiye Basketbol Ligi'nde son haftalarda aldığı sonuçlarla play-off hattına yaklaşan Royal Halı Gaziantep, ligin kalan maçlarının tamamını kazanıp Avrupa vizesi almak istiyor.

Ligde yaptığı son 6 maçın 5'ini kazanan "potanın ağaları", hafta sonu deplasmanda yapacağı Muratbey Uşak Sportif maçının hazırlıklarını sürdürüyor.
Play-off yarışı kapsamında önemli bir viraj olarak nitelendirilen maçı kazanmak isteyen mor-sarılı ekip, ligin kalan 4 maçının tamamına talip.
Kulübün genel menajeri Boray Dai, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde kolay diye nitelendirilebilecek bir maçın olmadığını söyledi.

Her maçın birbirinden çekişmeli ve zorlu geçtiğine dikkati çeken Dai, kendilerinin de bu bilinçle hareket ettiklerini vurguladı.
Hafta sonu karşılaşacakları Muratbey Uşak Sportif'in saha avantajını iyi kullanan bir takım olduğunu belirten Dai, şunları kaydetti:
"Koyduğumuz play-off hedefine ulaşmamız için önümüzdeki 4 maçı kazanıp ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz. Bundan önce rakiplerinde aldığı sonuçlar bizim için önemliydi ama bundan sonra kaderimiz kendi ellerimizde. Play-off oynayıp oynayamayacağımız rakiplerden çok kendimiz belirleyeceğiz. Bu sebeple önümüzdeki 4 maçı da ayrı ayrı değerlendirerek, hepsini de kazanmak istiyoruz."
Rakip takımdaki kadronun formda olduğuna işaret eden Dai, "Rakimizi iyi analiz ediyoruz. Muratbey Uşak Sportif'in tüm oyuncuları etkili. Sam Young da bunlardan birisi. Sam Young'ı geçen hafta izledik. Courtney Fells'in olmayışı Muratbey Uşak Sportif için dezavantaj. Çünkü takıma adapte olmuştu ve takımını tanıyordu. Sam Young bu sebeplerle Fells kadar etkili olamayabilir ama biz tüm önlemimizi alıyor olacağız" diye konuştu.


Kaynak: AA