Türkiye Wushu Taolu Büyükler ve Gençler Şampiyonası

Türkiye Wushu Taolu Büyükler ve Gençler Şampiyonası Sakarya'da sürüyor.

Serdivan Spor Salonu'nda, 20 ilden, 450 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen şampiyonanın ilk gününde açık eller, ikinci gününde ise kısa silahlar kategorisinde müsabakaları yapıldı.
Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı ve Dünya Wushu Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Akyüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, wushu sporuna gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Wushu'nun Çin'in ata sporu olduğunu hatırlatan Akyüz, "Wushu Çin'in savaş sanatıdır. Wushu, savaşı sanat haline, sanatı da spor haline dönüştüren tek spordur. Şampiyonada bunun güzelliğini yaşıyoruz" dedi.

Türkiye'de ailelerin spora önem verdiğini, sağlıklı bireyler yetişmesi için çocukların ve gençlerin spora yönlendirilmesi gerektiğini belirten Akyüz, şunları kaydetti:
"Anne ve babalar çocuklarını her türlü tehlikeden korumak için önlem alması gerekiyor. Yeni neslin iyi yetiştirilmesi lazım. Bunun en iyi yolu da spor. Bu işi en iyi uzak doğu sporları gerçekleştirebilir. Özellikle de wushu adeta bunun için biçilmiş bir kaftan. Biz, 21. asrın tehlikelerine karşı wushu sporunun bu özelliğinden yararlanarak, çocuklarımızın, gençlerimizin tehlikelerden kurtarılacağını ve yeni bir dünya ve yeni bir Türkiye'nin bu şekilde kurulacağına inanıyoruz. Bu konuda da bütün aileleri teşvik ediyoruz. Ailelerin bu kervana katılmalarını diliyoruz."
Şampiyona, yarın yapılacak uzun silahlar kategorisindeki müsabakalarla sona erecek.

Kaynak: AA