Türkiye Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası Edirne'de Başladı

Güreş Federasyonu, Üniversite Sporları Federasyonu ve Trakya Üniversitesi (TÜ) işbirliğinde düzenlenen Türkiye Üniversitelerarası Güreş Şampiyonası Edirne'de başladı.

Trakya Üniversitesinin Balkan Yerleşkesi 75. Yıl Spor Salonu'nda düzenlenen ve 76 üniversiteden 105 takımın katıldığı şampiyonada, sporcular A ve B klasmanlarında dereceye girebilmek için mücadele edecek.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve TÜ Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük'ün katılımıyla şampiyonanın açılış töreni yapıldı. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu temsilcisi ve TÜ Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz, organizasyonun minderin Kırkpınar'ı olduğunu söyledi.

Güreşlerin 5 gün boyunca devam edeceğini ve organizasyona yaklaşık 2 bin sporcunun katılacağını belirten Toksöz, "Gençlerimizin bu ata sporuyla bir araya gelmesi bizim için gurur verici bir olay. Edirne'nin yaşayan kültürel mirasının gençlere sunulması için bu organizasyon bir fırsat. Değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bizim sorumluluğumuz geçmişe, geleceğe yönelik çabalarımızda bilimsel, ahlaki ve sorumluluk içerisinde devam edecek" diye konuştu.

Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Önder Yücel ise Edirne'de sadece yağlı güreşi değil minder güreşini de ön plana çıkarmak istediklerini söyledi.

Şampiyona 19 Nisan Pazar günü sona erecek.

Kaynak: AA