Pacers Son Maç Öncesi Avantaj Yakaladı

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Washingon Wizards'ı iki uzatma sonunda 99-95 yenen Indiana Pacers, son maçı öncesinde Doğu Konferansı'ndaki son play-off sırası için yarıştığı Brooklyn Nets karşısında avantaj yakaladı.

NBA'e 3 maçla devam edildi. Doğu'nun 8. basamağındaki Indiana Pacers, konferans 5'incisi Washingon Wizards'ı konuk etti. Pacers, normal süresi 81-81, ilk uzatma periyodu da 85-85 biten karşılaşmayı 99-95 kazanarak üst üste 6'ncı, sezonun 38'inci galibiyetini elde etti.
Pacers'ı galibiyete, 24 sayı, 10 asist, 9 ribauntla "double double" yapan George Hill, 25 sayı, 8 ribaunt üreten C.J. Miles ve 15 sayı, 8 ribauntla oynayan David West taşıdı.
Pacers böylece Batı'nın iddialı takımlarından Memphis Grizzlies ile deplasmanda karşılaşacağı son maçı öncesinde play-off mücadelesi verdiği Brooklyn Nets'in bir maç önünde 8. sıradaki yerini korudu.
Nets son maçında, Doğu'nun alt sıralarındaki Orlando Magic'i ağırlayacak. Pacers, Grizzlies'i yenmesi durumunda rakibinin alacağı sonucu beklemeksizin Doğu Konferansı'nda play-off bileti alan 8. ve son takım olacak.

-Celtics son saniye basketiyle kazandı
Doğu Konferansı'nda play-off'lara yükselmeyi önceki karşılaşmasında garantileyen Boston Celtics, ağırladığı Toronto Raptors'ı Jae Crowder'ın bitime 0.8 saniye kala attığı basketle 95-93 mağlup etti. Celtics bu sonuçla Doğu'da 7. sırayı aldı ve play-off'larda 2. sıradaki Cleveland Cavaliers ile eşleşti.
Peş peşe 5. karşılaşmasını kazanan Celtics'te Evan Turner 14 sayı, 9 asist, 7 ribaunt, Avery Bradley 14 sayı, Brandon Bass 13 sayı, 9 ribaunt ve Tyler Zeller 12 sayı, 8 ribauntla mücadele etti. Kenardan gelerek maçın kahramanı olan Jae Crowder ise 9 sayı kaydetti.

NBA'deki Türk oyunculardan Hidayet Türkoğlu, takımı Los Angeles Clippers'ın Phoenix Suns'ı deplasmanda 112-101 yendiği maçı, 6 sayı ve 4 ribauntla tamamladı.
Clippers'ta 22 sayı, 6 asistle oynayan Chris Paul, 20 sayı, 8 ribaunt, 5 asist üreten Blake Griffin ve 13 sayı, 14 ribauntla "double double"a imza atan DeAndre Jordan, galibiyetin mimarları oldu.

-Normal sezon bitiyor
NBA'in normal sezonu, yarın oynanacak 14 karşılaşmayla sona erecek.
Ligdeki milli basketbolculardan Ömer Aşık'ın oynadığı New Orleans Pelicans ve Enes Kanter'in forma giydiği Oklahoma City Thunder, Batı Konferansı'nda play-off'lara katılma hakkı kazanan son ekip olmak için sahaya çıkacak.
Pelicans, 11 maçlık galibiyet serisi yakalayan son şampiyon San Antonio Spurs'ü ağırlayacak. Thunder ise lig sonuncusu Minnesota Timberwolves'a konuk olacak.
44'er galibiyeti bulunan iki ekibin de maçlarını kazanması durumunda play-off vizesini, Pelicans alacak.

Kaynak: AA