Türkiye-tunus Gençlik ve Spor İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Türkiye ve Tunus, kültürel bağların güçlenmesi ve spor alanındaki deneyimlerin paylaşılabilmesi için önemli bir adım attı.


Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri ile Tunus Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri arasında imzalanan anlaşmada gençlerin arasındaki kültürel bağın artırılmasının yanı sıra farklı spor branşlarında da paylaşımların güçlendirilmesi öngörülüyor.

Türkiye-Tunus gençlik ve spor alanında 2015 yılı için yapılan işbirliği çerçevesinde İki ülke gençliği arasındaki sinema, plastik sanatlar, görsel ve işitsel sanatlar gibi kültürel paylaşımların yanı sıra Tunuslu gençler Türkiye’de, Türk gençler de Tunus’ta ağırlanacak.

Spor alanında ise yine yetkililerin karşılıklı ziyaretleri olacak. Aynı zamanda iki ülke yetkilileri futbol, halter, yelken, güreş, boks, karate ve kyu chinkay, gülle, sualtı aktiviteleri ve tenis branşlarında spor yetkililerinin eğitimi konusunda anlaşırken, halter, judo, wushu kung fu ve kürek branşlarında milli takımların karşılıklı ziyaretleri olacak.

Kaynak: İHA