Spor Toto 2. Lig'de Heyecan Dorukta

Sezonu lider tamamlayacak ekiplerin direkt PTT 1. Lig'e yükseleceğŸi Spor Toto 2. Lig Beyaz ve Kırmızı Grup'ta birinci sıra için ikişŸer takım 1'er puan farkla son 3 haftaya girdi.

Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup'ta geçen hafta liderliğŸi Bandırmaspor'dan devralan Göztepe, Kocaeli Birlikspor'la 1-1 berabere kaldığŸı haftada liderliğŸi tekrar rakibine kaptırdı. Kırmızı Grup'ta son 3 haftaya Bandırmaspor Göztepe'nin 1 puan önünde girdi.
Her iki takımın ligde kalan maçları şŸöyle:
Bandırmaspor: Sarıyer (D), Hatayspor, Altay (D)
Göztepe: GümüşŸhanespor, Kırklarelispor, Nazilli Belediyespor (D)
Grupta ilk 2 takımı takip eden İnegölspor, Hatayspor ve Nazilli Belediyespor son 3 haftaya play-off barajında girdi.
3 takımın veda edeceğŸi grupta Altay, en dezavantajlı takım konumunda bulunuyor.
24 puanla son sırada bulunan Altay'ın üzerinde bulunan 32'er puanlı BUGSAşž Spor, Tepecikspor, GölbaşŸıspor, 33'er puana sahip Pazarspor ve Birlik Nakliyat Düzyurtspor son haftalara düşŸme korkusuyla girdi.
-Beyaz grup
Beyaz Grup'ta da liderlik heyecanı son haftalara taşŸınırken, 62 puanlı Yeni Malatyaspor'u Pendikspor 1 puan geriden takip ediyor.
Yeni Malatyaspor kalan 3 haftada BayrampaşŸa, Menemen Belediyespor (D) ve Keçiörengücü ile karşŸılaşŸırken, Pendikspor ise sırasıyla Fethiyespor (D), Aydınspor 1923 ve Centone Karagümrük (D) ile mücadele edecek.
Bu iki takımı izleyen ǜmraniyespor, 1461 Trabzon ve Menemen Belediyespor da play-off mücadelesini sürdürüyor.
TKİ TavşŸanlı Linyitspor'un daha önce veda ettiğŸi ligde bu ekip dışŸında 3 takım daha düşŸecek. 35'er puanlı Tarsus İdmanyurdu, Körfez İskenderunspor ve Ofspor, 36 puana sahip Turgutluspor ve 38 puanlı Fethiyespor son 3 haftaya tehlike bölgesine yakın ekipler olarak girdi.
-Statü
Lider takımın doğŸrudan PTT 1. Lig'e yükseleceğŸi gruplarda lideri takip edecek 4'er takım play-off oynayacak.
Play-off ilk turunda kendi gruplarını 2. ve 5. bitiren ekipler ve 3. ve 4. durumdaki takımlarla çift maç yapacak. Bu eşŸleşŸmeleri galip bitirecek ekiplerin yarı finalde karşŸılaşŸacağŸı play-off'ta yarı finali geçen takımlar, tarafsız sahada PTT 1. Lig'e yükselecek 3. ekip olmak için mücadele edecek.
 

Kaynak: AA