Okçuluk Açıklaması

Okçuluk Genç ve Yıldız Milli Takımı, seçmeleri Antalya'da yapılıyor.

Antalya 100. Yıl Okçuluk Tesislerindeki seçmelere 12'si kadın 33 sporcu katılıyor. Makaralı ve klasik yaylar kategorilerinde yapılan ve 13 gün sürecek seçmeler sonucunda 15 sporcu milli takımda forma giymeye hak kazanacak.
Okçuluk Milli Takımı Antrenörü Göktuğ Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık bir hafta önce yapılan 6. Kahraman Bagadır İlkbahar Okları Şampiyonası'nda kategorilerinde dereceye giren sporcuları seçmelere çağırdıklarını söyledi.

Bu sporcuların sezon boyunca daha önceden belirlenen baraj puanlarını geçtiğine değinen Ergin, seçmelerin oldukça zorlu geçtiğini belirtti.

Milli takımda forma giyecek sporcuları 13 günlük atışların ardından toplam puan, bireysel eleme ve eleme puan ortalamaları sonucunda belirleyeceklerini anlatan Ergin, öncelikli hedeflerinin 16 Mayıs'ta Avusturya'da yapılacak Gençler Avrupa Kupası'nda mücadele edecek takımı belirlemek olduğunu dile getirdi.
Avrupa Kupası'nda takımın eksiklerini tespit edeceklerini vurgulayan Ergin, "7 Haziran'da ABD'de gerçekleştirilecek dünya şampiyonasına hazır bir şekilde katılmak istiyoruz. 2 yıl önceki şampiyonada sporcularımız madalya almışlardı. Bu şampiyonada da yıldız ve gençlerde madalya ile ülkemize dönmek istiyoruz" dedi.

Kaynak: AA