Yattara'nın Favorisi Beşiktaş

Futbol hayatını Belçika'nın üçüncü lig takımlarından La Louviere'de oyuncu-antrenör olarak sürdüren eski Trabzonsporlu İbrahim Yattara, Beşiktaş'ı, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda eşleştiği Club Brugge karşısında şanslı görüyor.

AA Brüksel Temsilciliği'ni ziyaret ederek 12 Mart'ta Jan Breydel Stadı'nda oynanacak Club Brugge-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendiren Yattara, "Beşiktaş eğer Liverpool karşısındaki futbolunu oynarsa Club Brugge'ü çok kolay eleyecektir" dedi.

Suudi Arabistan'ın Al Shabab takımında 7 ay birlikte çalıştığı teknik direktörü Michel Preud'homme'u ve Club Brugge'ü yakından takip ettiğini belirten Yattara, "Club Brugge iyi takım. Genç ve enteresan oyuncuları var ama hem mücadele hem takım oyunu açısından Beşiktaş daha iyi. Siyah-beyazlılar, Club Brugge'den daha iyi oyunculara sahip. Beşiktaş'ın buradaki ilk maçta bir gol atması lazım. Eğer bunu başarırsa Türkiye'de kolay kolay turu kaybetmez" diye konuştu.

Yattara, Türk vatandaşı olduğunu hatırlatarak, Brugge karşısında Beşiktaş'ı desteklemek için tribünde olacağını kaydetti.

Yattara, "Nerede bir Türk takımı varsa destekliyorum ama Trabzon'un yeri bambaşka. Orası benim evim. La Louviere'de oyuncu ve antrenör olarak başladım. İnşallah ileride Trabzonspor'a antrenör olarak dönerim" ifadelerini kullandı.
Belçika'da yaşayan menajer Adnan Demir de Beşiktaş'ın oyuncu kalitesi ve takım bütünlüğü açısından Club Brugge'e göre avantajlı olduğunu ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam etmesinin muhtemel olduğunu belirtti.

Timmy Simons, Tom De Sutter ve Lior Refaelov'un dikkat edilmesi gereken oyuncular olduğunu belirten Demir, "Club Brugge'ün orta saha ve forvet hattında çok değişken oynayabilen oyuncuları var. Hücum bölgesinde daha etkili bir takım. Buna karşın savunması daha zayıf. Defansın merkez kısmında çok açık verebiliyorlar" değerlendirmesinde bulundu.
Club Brugge'ün disiplinli bir takım olduğuna dikkati çeken Demir, "Büyük takımlar karşısında maçlara temkinli başlayan, sabırlı oynayan ve çok pas yapan bir takım. Beşiktaş karşısında da böyle oynayacaktır ama Beşiktaş'ın ilk maçta gol atabileceğini ve evinde kazanacağını düşünüyorum" yorumunda bulundu.
UEFA Avrupa Ligi'nde Danimarka'nın Aalborg takımını eleyerek Beşiktaş'a rakip olan Club Brugge, Belçika Jupiler Lig'de 58 puanla, Anderlecht'in bir puan önünde liderlikte yer alıyor.

Kaynak: AA