Okçuluk Şampiyonası Açılış Seremonisi Yapıldı

Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle Atıcılar Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen Minikler Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası’nın açılış seremonisi yapıldı.


Minikler Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası heyecanın yaşandığı Bursa’da, Şampiyonanın açılış seremonisi yapıldı. Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Şampiyonaya 34 Bölgeden 80 kulüp ve 652 yarışmacı katıldı.

4-8 Mart 2015 tarihleri arasında Atıcılar Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenecek olan Şampiyonanın açılış seremonisine katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, 1975 yılından beri Okçuluk branşında Bursa’da böyle geniş katılımlı bir organizasyonun düzenlenmediğini vurguladı.

“ALTYAPI HAMLESİ ŞAMPİYONAYLA TAÇLANDI”
Osmanlıya başkentlik yapmış olan tarih kenti Bursa’da uzun bir aradan sonra milli bir değer ve ata sporu olan okçuluk branşında düzenlenen organizasyondan dolayı mutlu olduğunu belirten İl Müdürü Şahin, “Göreve geldiğimiz günden beri önem verdiğimiz okçuluğun hak ettiği seviyeye ulaşması için çalıştık. Bursa’da okçuluğu tekrar canlandırmak için Valimiz Sayın Münir Karaloğlu’nun verdiği talimat ve destekle altyapı hamlesi başlatıldı. Okçuluğu canlandırmak için yürütülen altyapı hamlesi bugün burada düzenlenen geniş katılımlı Şampiyonayla taçlanmış oldu. Bugün burada yarışan 652 sporcu arasında geleceğin şampiyon okçuları çıkacaktır. Bu Şampiyonanın Bursa’da düzenlenmesini sağlayan Okçuluk Federasyonu Başkanımız Sayın Abdullah Topaloğlu’na ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Ayrıca bu güzel Şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçen Federasyon İl Temsilcisi Sayın Mustafa Selman Yurdaer’e şükranlarımı sunuyorum. Şampiyonaya katılan bütün sporcularımıza da başarılar diliyorum” dedi.

ŞAMPİYONA 8 MART’TA TAMAMLANACAK
Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet Şahin, Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Müdürlüğü Şube ve ilçe Müdürlerinin de katıldığı açılış seremonisinde konuşan Okçuluk Federasyonu İl Temsilcisi ve Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer ise, uzun bir dönemin ardından Bursa’da okçuluk branşında Türkiye Şampiyonası düzenlenmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Şampiyonanın centilmence geçmesi dileğinde bulunarak sporculara başarılar dileyen İl Temsilcisi Yurdaer, Şampiyonanın düzenlenmesinde emeği geçen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin’e teşekkür etti. Konuşmaların ardından Şampiyonada dereceye giren sporculara madalya verildi.

4 Mart 2015 tarihinde Atıcılar Çok Amaçlı Spor Salonunda başlayan Şampiyona, 8 Mart 2015 tarihinde yine aynı salonda tamamlanacak.

Kaynak: İHA