Elazığspor Teknik Direktörü Özat, İstifa Kararı Aldı

ElazığŸspor Kulübü BaşŸkanı ǖztürk, teknik direktör ǜmit ǖzat'ın Manisaspor yenilgisinin ardından istifa kararı aldığŸını bildirdi.

PTT 1. Lig ekiplerinden ElazığŸspor Kulüp BaşŸkanı Selçuk ǖztürk, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, ElazığŸspor Teknik Direktörü ǜmit ǖzat'ın deplasmanda oynadıkları Manisaspor yenilgisinin ardından soyunma odasında takıma istifa edeceğŸi yönünde açıklamada bulunduğŸunu belirtti.

İşŸlerinden dolayı Manispor ile oynanan maça gidemediğŸini ve ǖzat'in istifa ettiğŸi haberini kulüp arkadaşŸlarından duyduğŸunu ifade eden ǖztürk, "Maç sonrası soyunma odasında futbolcu arkadaşŸlar ile irtibat kuruyor, 'ben bırakıyorum' diye. Direk görüşŸemedim, aradım, kendisi biraz rahatsızmışŸ, uyuyormuşŸ. Ben de kulüpteki arkadaşŸlardan duydum" şŸeklinde konuşŸtu.
ǖzat'ın resmi olarak istifasını vermesi halinde bunu yönetim kurulu ile değŸerlendireceklerini ve buradan çıkacak karar doğŸrultusunda yollarına devam edeceklerini dile getiren ǖztürk, yaşŸanan durumun ǖzat'ın, Antalyaspor maçında almışŸ olduğŸu 7 maçlık cezanın bir sonucu olduğŸunu belirterek, şŸunları söyledi:
"Ben şŸuna inanıyorum, hocamız takımın başŸında olsaydı bu durumlar yaşŸanmazdı. Hocamızın aldığŸı 7 maçlık çok ağŸır bir ceza aldı. Bunun sıkıntısını futbolcularımızda yaşŸadı, bizlerde yaşŸadık. Son haftalarda aldığŸımız kötü sonuçlar ancak bununla açıklanabilir. Sen ne kadar mücadele edersen et hoca yedek kulübesinde olmayınca yardımcısı da olsa, kim olursa olsun onun vereceğŸi etkinin yüzde 20'si kadar etki eder. Bundan dolayıda sıkıntılı sonuçlar aldık. Yoksa play-off'u kovalayan bir takımdık. Takımımıza da yazık oldu, ǜmit hocaya da yazık oldu. Resmi istifa önümüze gelirse yönetim kurulu olarak bunu değŸerlendireceğŸiz. Ya istifasını kabul ederiz ya da kabul etmez devam ettiririz. Hala kaybettiğŸimiz maçı düşŸünüyorum."
 

Kaynak: AA