Derbi Maçın Ardından

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray karşısında aldıkları 1-0'lık galibiyetle dev bir adım attıklarını söyledi.

Kartal, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, sarı-kırmızılı takıma karşı maçın büyük bölümünde üstün ve başarılı olduklarını söyledi.

Sezon sonunda 4. yıldızı takmak isteyen iki takımın mücadelesinde, kendilerinin daha iyi olduklarını savunan Kartal, şöyle konuştu:
"Bütün Türkiye, bütün sporseverler hangi takımın sahada neler yaptığını çok iyi gördü. Sezonun ilk yarısında Türk Telekom Arena'da da iyi oynayan taraf bizdik ama maalesef kaybetmiştik. Oyunun her bölümünde, teknik, taktik ve fizik olarak rakibimizden çok daha fazla istekliydik, çok daha fazla üstündük ve başarılıydık. Pozisyonlar da bulduk. Rakibimiz de birkaç tane pozisyon buldu. Yasin'in pozisyonundan önce net bir faul vardı. Ortaya koydukları mücadeleden dolayı, karakterli, onurlu oyuncularımla gurur duyuyorum, onları tebrik ediyorum."
Maç boyunca kötü tezahürat yapmadıkları ve sadece takımı destekledikleri için taraftara da teşekkür eden Kartal, aynı desteği Beşiktaş derbisinde de beklediklerini belirterek, "Biz taraftarın başını öne eğdirmemek için gece gündüz çalışıyoruz. Bizim yanımızda oldukları sürece biz de onları mutlu etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Aldığımız galibiyetten dolayı dev bir adım attık. Çok önemli bir üç puan aldık. Camiamıza ve taraftarımıza armağan olsun" şeklinde konuştu.

Bundan önce puan kayıpları yaşadıkları maçlarda da iyi oynadıklarını anımsatan Kartal, "Rabbimden tek bir dileğim var, önümüzde 11 final maçımız var. En azından bundan sonraki maçlarda da futbol şansı bizim yanımızda olsun" ifadelerini kullandı.
İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin bu sezon derbilerde rakiplerine karşı daha iyi bir performans ortaya koyduğu vurgulanarak, "Diğer maçlarda oyuncuların maç seçtiğini veya rehavete kapıldığını düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Konsantrasyon eksikliği olabilir. Bu akşamki galibiyetten sonra inşallah, 11 final maçında futbol şansı yanımızda olur" cevabını verdi.

Kaynak: AA