Ödüllü Tekvandocudan Kadınlara Çağrı

Ödüllü tekvandocu Meryem Yavuz, şiddete karşı kadınların tekvando öğrenmeleri gerektiğini söyledi.


Türkiye’de her yıl çok sayıda kadın, şiddet, taciz ve tecavüze maruz kalıyor. Ödüllü tekvandocu Meryem Yavuz’dan bu kötü durumlardan kurtulmaları için ilginç bir çağrı geldi.

2013 Poomse Tekvando Avrupa Şampiyonası’nda dünya 3’üncüsü ve Avrupa 2’ncisi, 2014 Poomse Tekvando Avrupa Şampiyonası’nda ise dünya 3’üncüsü olan Tekvandocu Meryem Yavuz, kadına şiddet olaylarına karşı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ilginç bir mesaj verdi.

“EN ETKİLİ SAVUNMA SPORLARINDAN BİRİ TEKVANDO”
Küçükçekmece Belediyesi’nde tekvando dersleri veren Yavuz, tekvandonun etkili bir savunma sporu olduğunu ifade ederek, tüm kadınları tekvando öğrenmeye davet etti. 9 yaşında tekvandoya başladığını ve sporun kendisine kazandırdığı en büyük şeyin özgüven olduğunu belirten Meryem Yavuz, küçük kız çocuklarından başlayarak, her kadının tekvando öğrenmesi gerektiğini dile getirdi.

“ERKEKLERİN BAKIŞI DA DEĞİŞİYOR”
“Kadın denince, toplumumuzda oluşan büyüdü, evlendi, çocuk bakıyor mantığını kabul etmiyorum” diyen Yavuz, “Bu spor kadınların neler yapabileceğini gösteren bir spordur. Kadına şiddet ve kadın cinayetleriyle ilgili tam anlamıyla etkili önleyici bir uygulama yok. Erkeklerin bakışı da bu kadınlara karşı değişiyor. Bu yüzden biz kadınlar kendi önlemimizi almalıyız. Ben yapamam demeyin, en zor olanı spor salonuna kayıt olmak. Yeter ki bayanlar spor yapsın” diyerek tüm kadınların gününü şimdiden tebrik etti.

Kaynak: İHA