Basketbolda Maçın Ardından

Anadolu Efes BaşŸantrenörü Dusan Ivkovic, Türkiye Basketbol Ligi'nde Banvit'i 89-83 yendikleri maçta kazanmayı hak ettiklerini söyledi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşŸılaşŸmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşŸan Ivkovic, Banvit karşŸısında ilk yarı iyi oynadıklarını belirterek, şŸöyle konuşŸtu:
"Bugün Anadolu Efes olarak maçı kazanmayı hak ettiğŸimizi düşŸünüyorum. Bence bugün iki farklı Anadolu Efes vardı. İlk yarı ve ikinci yarı sahada olan takımlar birbirinden çok farklıydı. İlk yarıda gayet iyi bir performans sergilediğŸimizi düşŸünüyorum. 47 sayı bulduk ve gayet iyi bir oyun ortaya koyduk."
Ivkovic, özellikle üçüncü periyoda çok fazla top kaybıyla başŸladıklarını kaydederek, "Geçen hafta Atina'da olduğŸu gibi, ikinci yarıya bence kötü başŸladık. Oyunu kontrol altında tutmak için iki oyun kuruculu sisteme döndüm. Oyunun ilerleyen bölümlerinde devamlılık konusunda bazı sıkıntılarımız var. YaptığŸımız hatalardan ders çıkartarak, önümüzdeki zorlu maçlarda bunları tekrarlamamalıyız" şŸeklinde konuşŸtu.

- Banvit cephesi

Banvit BaşŸantrenörü Selçuk Ernak ise Anadolu Efes karşŸısında ilk yarıda oynadıkları basketbolun maçı kaybetmelerine neden olduğŸunu dile getirdi.
Anadolu Efes'i aldığŸı galibiyetten dolayı tebrik eden Ernak, "Maça çok kararlı bir şŸekilde başŸlamalarını bekliyorduk. Onlar da son birkaç hafta arzu etmedikleri sonuçlar almışŸtı. İlk yarıda oynadığŸımız basketbol, maçı kaybetmemize neden oldu. ǜçüncü ve dördüncü periyotları önde tamamladık, fakat maçın ilk 5 dakikasından ilk yarının sonuna kadar iyi bir basketbol oynayamadık" değŸerlendirmesinde bulundu.
Ernak, maçın ikinci yarısında daha sert oynadıklarını vurgulayarak, "LJok top çaldık. Daha çok potaya gittik. Dolayısıyla oyunu istediğŸimiz yere getirdik, ancak ilk yarı oluşŸan büyük fark bu maçın elimizden kayıp gitmesine neden oldu" ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: AA