'Demba Ba Etrafındaki Herkesi Aşağıladı'

Eski Senegal Milli Takımı Teknik Direktörü Alain Giresse takımın başŸındayken kadroya almadığŸı ve kavgalı ayrıldığŸı BeşŸiktaşŸlı futbolcu Demba Ba için "Demba Ba etrafındaki herkesi aşŸağŸıladı" dedi.

Fransız futbol dergisi France Football'a açıklamalarda bulunan Giresse, Senegal Milli Takımı'nın başŸındayken Demba Ba'yla yaşŸadığŸı sıkıntıyı kendisinin başŸlatmadığŸını belirterek, "Demba Ba'yla aramızdaki zıtlık benden kaynaklanmıyor, ortamın yol açtığŸı bir durumdu. Benim 'kukla' olduğŸumu söylemişŸ, kadroya alınmama kararı sanki benden çıkmamışŸ gibi. Ben buna ancak ironiyle bakabilirim. EğŸer benim yetkim olsaydı, onu kadroya alacağŸımı söylemişŸ. Bu dediğŸi hiç ciddi değŸil. Bunu demekle Demba Ba, etrafındaki herkesi aşŸağŸıladı, takım başŸkanı ve federasyon da dahil" ifadelerini kullandı.
Demba Ba'yı milli takım kadrosuna almama kararına da açıklık getiren Giresse, Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps'ın da Samir Nasri'yi kadroya almadığŸını ve daha birçok ülkede belli oyuncuların kadroya seçilmediğŸini hatırlatarak, "Teknik direktörler oyuncuları seçerken grup mantığŸında düşŸünür. Bazı şŸeyler özel hayatın bir parçası ve bunları dışŸarıyla paylaşŸmayız" yorumunda bulundu.
Demba Ba, Twitter'daki "dembabafoot" isimli hesabından geçtiğŸimiz Aralık ayında, Giresse ile ilgili "Kadroya bakınca teknik direktörle değŸil, bir kuklayla çalışŸtığŸımız görülüyor. LJünkü bazı kararları onun vermediğŸi açıkça ortada. Tunus'a yenildiğŸimiz maçın ardından şŸaşŸkın biçimde soyunma odasına geldi ve konuşŸmasına nereden başŸlayacağŸını dahi bilmiyordu" ifadelerini kullanmışŸtı.
Demba Ba, Giresse'den görevi devralan Aliou Cisse tarafından tekrar milli takıma çağŸrıldı.
 

Kaynak: AA