İhlas Koleji Öğrencilerinden Kürekte Büyük Başarı

Türkiye Büyükler Kürek Şampiyonası’nda Galatasaray forması altında yarışan İhlas Koleji öğrencileri Fatih Sevli ve Sabri Sevniş, 2000 metrede dereceye girdiler.


İlk kez Köyceğiz parkurunda düzenlenen 1. etap yarışmaları büyük çekişmeye sahne oldu. Ezeli rekabetin kürek yarışmalarına yansıdığı şampiyonanın ilk etabında toplam puanda Fenerbahçe’ye 54-50 üstünlük kuran Galatasaray, şampiyonada bir adım öne geçmeyi başardı.

Yarışmalara Galatasaray forması ile katılan İhlas Koleji öğrencilerinden Sabri Sevniş 7.46 saniye ile Türkiye genelinde 2. sırada yer alırken, Fatih Sevli ise 7.48 saniye ile 3. sırada yer aldı.

Her iki sporcunun başarısını değerlendiren İhlas Koleji Spor Antrenörlerinden Sadık Özaydın, bu başarının kürek alanına ilgisi olan öğrencilerini daha da motive edeceğine ve okullarındaki Kürek Spor Kulübü’nün bu başarılarla daha da büyüyeceğine inandığını belirtti.

Her iki sporcuyu da tebrik eden İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç da, okullarında bir çok spor alanında önemli aktiviteler yapıldığına vurgu yaptı. Kürek sporuyla ilgili geçtiğimiz yıl Galatasaray Spor Kulübü’nden sporcular ve antrenörler ağırladıklarını belirten Koç, “Çok değerli sporcularımız ve onların antrenörleri okulumuza gelerek kürek sporu hakkında bilgiler verdiler. Onları dinleyen ve örnek alan öğrencilerimizin kürek sporuna olan ilgileri arttı, bu keyifli ve mücadeleci sporda öğrencilerimizin bugün elde ettikleri bu önemli başarıların buna daha da fazla katkısı olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA