İhlas Koleji’nden Basketbolda Çifte Zafer

İhlas Koleji basketbolda hem genç hem de ümit takımıyla çifte galibiyete uzandı.


Gençler liginde sezona fırtına gibi başlayan ve final grubuna kalmayı başaran İhlas Koleji Genç Erkek Basketbol Takımı, son maçında Yeşilyurt’u 74-46 yenerek sezonu galibiyetle kapattı.

Ahmet Cömert Spor Salonu’ndaki mücadelede grubun rahat iki takımı arasındaki mücadele oldukça çekişmeli başladı.

Karşılıklı basketlerin olduğu ilk yarı boyunca iki ekip de birbirlerine üstünlük sağlayamazlarken, devrenin sonlarına doğru hücumlardan boş dönmeyen İhlas Koleji farkı altı sayıya kadar çıkararak devreyi 33-27 önde bitirdi.

İkinci yarıda ilk yarıya nazaran kolay basketler bulan lacivert beyazlı ekip, dakikalar geçtikçe farkı açmaya başladı.

Son dakikalarda İhlas Koleji karşılaşmayı 28 sayı farkla 74-46 kazanmayı başardı.

İhlas Koleji haftanın ikinci galibiyetini ise Ümit Erkekler’de Ahmet Cömert Spor Salonu’nda karşılaştığı Dostluk Spor’u 62-59 yenerek elde etti.

Karşılaşmanın ilk yarısını 24-32 yenik tamamlayan lacivert beyazlı ekip, ikinci yarıda toparlanarak oyuna ağırlığını koydu ve farkı hızla eritti. Son topa kadar mücadelenin sürdüğü maçta rakibi karşısında üstünlüğü ele geçiren İhlas Koleji, maçı galibiyetle kapattı.

Her iki karşılaşmanın ardından değerlendirme yapan İhlas Koleji Basketbol Koordinatörü Tacettin Çıpa, güzel bir haftayı geride bıraktıklarını söyledi.

Genç Erkekler’de sezonu kapattıklarını belirten Çıpa, “Fenerbahçe, Darüşşafaka, Galatarasay gibi takımlarla oynadık. Bunlar, kendilerine oyuncu yetiştiren önemli takımlar. Onlarla mücadele etmek, aynı sahada yer almak bizim için değerli bir tecrübe oldu. Final grubuna kalarak hedefimizi gerçekleştirdiğimize inanıyorum. Gelecek yılda aynı hedefler doğrultusunda yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Ümit Erkekler’de de sezonun ilk maçına çıktıklarını hatırlatan Çıpa, ilk maçı kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek sezonu en iyi şekilde bitireceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA