Olimpik Kategoriler Avrupa Tekvando Şampiyonası

Türkiye Tekvando Milli Takımı, ilk kez düzenlenecek Olimpik Kategoriler Avrupa Şampiyonası'na katılmak üzere Rusya'ya gitti.

Türkiye Tekvando Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından ilk kez organize edilen ve sadece olimpik kategorilerde sporcuların yarışacağı şampiyona, Rusya'nın Nalchik kentinde 25-29 Mart tarihlerinde düzenlenecek.
Yaklaşık 30 ülkeden 160 sporcunun katılacağı ve 8 olimpik kategoride yapılacak organizasyonda, Türkiye'yi 9 sporcu temsil edecek.
Teknik direktörlüğünü Ali Şahin'in yaptığı milli takımda, erkeklerde 58 kiloda Görkem Sezer, 68 kiloda Berkay Akyol, 80 kiloda Yunus Sarı ve +80 kiloda Ali Sarı, kadınlarda ise 49 kiloda Rukiye Yıldırım, 57 kiloda Dürdane Altunel, 67 kiloda Nur Tatar ve +67 kiloda Nafia Kuş ile Furkan Asena Aydın tatamiye çıkacak.
Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, çok yoğun bir dönemin kendilerini beklediği ve bu dönemden en iyi sonuçlarla çıkmak istediklerini söyledi.

Şahin, "Yaklaşık 1,5 aylık süreçte Olimpik Kategoriler Avrupa Şampiyonası, Ukrayna ve Moldova Açık Turnuvaları ve Dünya Şampiyonası'na katılacağız. Tüm çalışmalarımız 2016 Olimpiyat Oyunları için puan toplama yönünde. Federasyon olarak sporcularımızı her konuda destekliyor ve güveniyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA