Derbi Maça Doğru

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş ile yarın yapacakları derbi maçta oyuncularının kendilerini mutlu edecek bir sonuç alacaklarına inandığını söyledi.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde takımın derbi öncesi son antrenmanını izleyen Şekip Mosturoğlu, FBTV'ye yaptığı açıklamada, derbi maçların biraz daha zor olduğunu belirterek, "Beklenmedik puan kayıplarından sonra bu maç çok önemli bir hale geldi. İnşallah yarın futbolcularımız, taraftarımızın da desteğiyle bizleri mutlu edecek bir sonuç alacaklar" dedi.

Mosturoğlu, taraftarların takımı 90 dakika desteklemeleri gerektiğini vurgulayarak, "Çünkü takımların en önemli motivasyon kaynağı taraftarlarıdır. Taraftarımızın desteğiyle yüzümüzün akıyla derbiden çıkacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Kulüp asbaşkanlarından Erhan Türkoğlu ise Fenerbahçe'nin tarihinin zor maçlarla dolu olduğunu, yarın derbi maçtan yüzlerinin akıyla çıkacaklarını kaydetti.


- Sow: "3 puan almaya mecburuz"

Fenerbahçe'nin Senegalli golcüsü Moussa Sow ise derbide 3 puan almaya mecbur olduklarını söyledi.

Sow, FBTV'ye yaptığı açıklamada, derbide tek amaçlarının 3 puan olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:
"İyi oynamaya ve 3 puan almaya mecburuz. Geçtiğimiz hafta bize yakışmayacak bir performans gösterdik. Fenerbahçe gibi bir kulüpteyseniz böyle mağlubiyetlerin ardından ayağa kalkmak zorundasınız. Şimdi elimizde yukarıyla aradaki farkı kapatma ve tekrar Galatasaray maçı sonrasında yaşadığımız coşkuyu yaşama şansımız var. Bu nedenle geçtiğimiz haftaki kötü performansı unutturup, yarın sahadan 3 puanla ayrılmak istiyoruz."
Senegalli futbolcu, tribün kapatma cezası nedeniyle derbide 2 tribünün kapalı olacağını, ancak maça gelen taraftarların 2 tribün eksikliğini hissettirmeyeceklerine inandığını dile getirdi.
Sarı-lacivertlilerin Hollandalı futbolcusu Dirk Kuyt ise derbi maçı sabırsızlıkla beklediklerini belirterek, "Bu maçta alacağımız galibiyetin önemini herkes iyi biliyor. Biz kazanmak için her şeyi ortaya koyacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA