Ogm Orman Gençlik-adana Aski Maçının Tekrarı Kararı

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde (TKBL) mücadele eden Adana ASKİ Spor, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu'nun, TKBL 19. haftasında oynanan OGM Orman Gençlik-Adana ASKİ maçının tekrar oynatılması kararına tepki gösterdi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, 1 Mart'ta deplasmanda oynadıkları ve 70-82 kazandıkları karşılaşmanın bir bölümünde kendilerine 2 sayı fazla yazıldığı için TBF Yönetim Kurulu kararıyla maçın tekrar edileceği belirtildi.
Sayı hatasının, eğer yapılmışsa Ankara'da OGM Orman Gençlik sahasında ve Ankaralı masa görevlilerince yapıldığı öne sürülen açıklamada, "Dolayısıyla Adana ASKİ Spor'u, hiçbir şekilde sorumluluk ve yaptırım altına sokmaz" ifadesine yer verildi.

Kulübün, kararın takipçisi olacağı ve hak arama adına tüm hukuk yollarına başvuracağı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu karar karşısında spor kamuoyu şaşkınlık içerisinde kalmıştır. 12 sayı farkla biten bir karşılaşmada bir basket nasıl sonuca etki ediyor, bunu merak ediyoruz. TBF, bu kararın sonuçlarını iyice tarttı mı? Bu kararı alan yönetim kurulu üyeleri, hangi bilgi ve belgelere dayanarak bu kararı verdi? Hangi uzman görüşü alındı?"
- "Genç ağırlıklı bir takım kadrosuyla çıkabiliriz"
Açıklamada, maçın tekrarı durumunda kararı protesto adına sahaya genç sporculardan oluşan takımla çıkılabileceği, hatta ligin kalan maçlarında da aynı tutumun sürdürülebileceği belirtildi.
Bu karardan itibaren ligi kaçıncı sırada bitirdiklerinin, kimin şampiyon olup, kimlerin küme düşeceğinin önem taşımadığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"TKBL, normal lig olmaktan çıkmış, sportif değil, siyasi bir mücadele ligi haline gelmiştir. Biz de bu karardan itibaren, kendi ilkelerimize ve alınan haksız karara yakışır bir şekilde hareket etmeye başlayacağız. Başı, sorumlusu, sponsoru, yayıncısı, sahibi olmayan kadınlar ligi, bu sezon sınıfta kalmıştır. Hukuki geçerliliğini dahi yitiren 2014-2015 TKBL sezonunun geçersiz sayılıp, işin ehli kişilerle tekrar edilmesini talep ediyoruz."
TBF Yönetim Kurulu, 17 Mart'ta, TKBL 19. haftasında 1 Mart Pazar günü oynanan OGM Orman Gençlik-Adana ASKİ maçıyla ilgili, ev sahibi ekip tarafından yapılan skor hatası itirazını inceleyerek, maçın tekrar oynatılmasına karar vermişti.

Kaynak: AA