İtalyan Devi Parma İflas Etti

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Parma'nın iflas ettiğŸi resmen açıklandı.

İtalyanların 1990'lı yıllarda Avrupa kupalarındaki başŸarılı temsilcilerinden Parma'nın yüksek borçları nedeniyle yaptığŸı iflas başŸvurusuna bakan hakim Pietro Rogato, kulübün resmen iflasına karar verirken, alanında iki uzman muhasebeci Angelo Anedda ve Alberto Guiotto'yu kayyum olarak atadı.
Toplam borcu 218 milyon 446 bin 756 avro olan Parma'ya atanan kayyumların, bitimine 11 hafta kalan Serie A'da sezon boyunca borçları yapılandırarak, kulübü idare etmeye çalışŸacağŸı belirtildi.
Parma'nın borçlarının 74 milyon 360 binin sportif alandaki borçları olduğŸu, bunun 63 milyon 40 bin avroluk kısmının sadece oyuncularına olan borçları olduğŸu ifade edildi. Takım kaptanı Alessandro Lucarelli de, alacaklılardan oluşŸan komitede yer aldı.
Parma'nın iflasıyla ilgili olarak ANSA haber ajansına açıklamalarda bulunan İtalya Futbol Federasyonu BaşŸkanı Carlo Tavecchio da iflas kararıyla kulübün kurtarılabilmesi için yeni bir dönemin açıldığŸını belirtirken, Serie A Kulüpler BirliğŸi'nin geçen hafta aldığŸı 5 milyon avroluk maddi yardım kararının Parma'nın sezonu tamamlamasını sağŸlayacağŸını ifade etti.

Borç krizinden kurtulamayan İtalyan kulübü, şŸubat ayı başŸında sahipleri Tomasso Ghirardi ve Arnavut işŸ adamı Rezart Taçi tarafından, Rus enerji firması Gazprom'a yakınlığŸıyla bilinen Slovenya ortaklı Mapi Grup'a bir avroluk sembolik bedelle satılmışŸtı. Bir avroluk değŸişŸimden sonra kulübün yeni başŸkanı olan Giampietro Manenti de dün kara para aklama, dolandırıcılık ve sahte fon kullanımı gibi suçlamalardan gözaltına alınmışŸtı.
İtalyan Kulüpler BirliğŸi'nin sezon sonunu getirebilmesi için 5 milyon avro yardım kararı aldığŸı sarı-mavili kulübün daha önce de oyuncularına alacaklarını ödeyemediğŸi gerekçesiyle federasyon tarafından 3 puanı silinmişŸti.
Parma, 9 puanla Serie'A da son sırada bulunuyor.
 

Kaynak: AA