Çanakkale Şehitleri Anısına 3 Bin Kişilik Fener Alayı

Esenler Belediyesi tarafından18 Mart Çanakkale şehitlerini anmak amacıyla düzenlenen programda yaklaşık 3 bin kişi, Davutpaşa Caddesi’nden Dörtyol Meydanı’na kadar ellerinde fenerlerle yürüdü.

Fener alayına katılan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bugün aslında bizim tarihimizin yeniden yazıldığı ve bizim bu topraklardaki varlığımızın tescillendiği bir gündür” dedi.


18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılında Esenler Belediyesi vatandaşların katılımıyla fener alayı düzenledi.

Fener alayına katılan yaklaşık 3 bin kişilik grup Davutpaşa Caddesi’nden Dörtyol Meydanı’na kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın marşları eşliğinde yürüdü. Fener alayına katılan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu vatandaşları selamladı. Programa katılan mehter takımı ise Çanakkale Zaferini anlatan türküleri söyledi.

“ÇANAKKALE ZAFERİ BU TOPRAKLARDAKİ VARLIĞIMIZIN TESCİLLİ TAPUSUDUR”
18 Mart gününün çok anlamı bir gün olduğunu dile getiren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Bugün hepimiz için çok anlamlı bir gün, bu gün Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü. Bu gün aslında bizim tarihimizin yeniden yazıldığı ve bizim bu topraklardaki varlığımızın tescillendiği bir gündür. Bugün hem yeniden tarihi okumak hem de bu topraklardaki tescil belgemizi, tapu belgemizi yeniden görmek demektir” diye konuştu.

“ÇANAKKALE’YE GİTMEK TURİSTİK BİR GEZİ DEĞİLDİR, TARİHİ YENİDEN OKUMAKTIR”
Göksu, “Biz bugüne kadar esenlerden tam 160 bin kişiyi Çanakkale’ye götürmüşüz. Her giden kafilede söylediğimiz bir cümle var. Çanakkale’ye gidiş turisttik bir seyahat değildir. Çanakkale’ye gitmek yeniden tarihi okumaktır” dedi.

Kaynak: İHA