Potada Derbi Maçın Ardından

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ndeki derbi müsabakasında Galatasaray Odeabank'a 72-54 mağŸlup olan Fenerbahçe'nin başŸantrenörü Jacek Winnicki, çok kötü bir oyun sergilediklerini söyledi.

KarşŸılaşŸmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşŸan Winnicki, FIBA Avrupa Ligi'nde sarı-kırmızılı takıma karşŸı kazandıkları maçın çok uzağŸında bir performans ortaya koyduklarını aktararak, "Taraftarımızdan özür diliyorum. LJok kötü oynadık. İki hafta önce oynadığŸımız Avrupa maçının çok uzağŸındaydık. Taraftarımıza böyle bir yenilginin ilk ve son kez yaşŸanacağŸına dair söz veriyorum" dedi.

Sarı-lacivertli takımın kaptanı Birsel Vardarlı Demirmen ise çok kötü oynadıkları bir maçı kaybettiklerini ve taraftardan özür dilediklerini dile getirdi.

- Memnun: "Takımımla gurur duyuyorum"

Galatasaray Odeabank BaşŸantrenörü Ekrem Memnun, sergiledikleri mücadeleden ötürü takımıyla gurur duyduğŸunu belirtti.

Memnun, Avrupa'dan elendikten sonra takımının çok iyi bir geri dönüşŸ yaptığŸını anlatarak "Takımımla gurur duyuyorum. Avrupa'dan elendikten sonra çok çabuk ayağŸa kalktılar. Elimizde kalan tek şŸey şŸampiyonluk ve bunun için ne kadar kararlı olduğŸumuzu gösterdik. Maç boyu bütün oyun planına sadık kaldı. Oyuncularım canla başŸla mücadele ettiler. Ligi birinci bitirip ev sahibi avantajını yakalamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Maçın bu kadar farklı geçeceğŸini tahmin etmediğŸini belirten tecrübeli başŸantrenör, Fenerbahçe tribünlerinden tepki alan Nevriye Yılmaz'dan övgüyle bahsederek, şŸöyle konuşŸtu:
"Kadın basketboluna 25 yıl önce girdim. O zamandan beri takip ettiğŸim kadarıyla benim gördüğŸüm gelmişŸ geçmişŸ en büyük Türk kadın basketbolcu Nevriye'dir. Bugüne kadar yaptıklarıyla bunu kanıtladı. Onu tebrik ediyorum. İnşŸallah daha uzun seneler oynar. LJok büyük sakatlıkları atlatarak bu noktalara geldi. Gurur duyduğŸum bir kardeşŸim."
Sarı-kırmızılıların basketbolcusu Deniz LJolakoğŸlu ise, kazandıkları için mutlu olduklarını aktardı.
 

Kaynak: AA