Manchester City Teknik Direktörü Pellegrini Açıklaması

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin teknik direktörü Manuel Pellegrini, İngiliz futbolcuları transfer etmenin daha zor olduğŸunu söyledi.

İngiliz basınına konuşŸan Pellegrini, takımının kadrosunda fazla sayıda İngiliz futbolcu bulunmamasına ilişŸkin yapılan eleşŸtirilere cevap vererek, "Kadronuzda İngiliz futbolcuların bulunması önemli ama onlara imza attırmak kolay mı? İstediğŸimiz oyuncuları kulüpleri vermeye sıcak bakmıyor" dedi.

Liverpool'un 20 yaşŸındaki futbolcusu Raheem Sterling'in İngiliz olması nedeniyle değŸerinin daha da yükseldiğŸini belirten şžilili teknik adam, "Sterling'i alabilir misiniz? Belki Liverpool'a 100 milyon sterlin verirseniz, neden olmasın?" ifadesini kullandı.
Manchester City ile kontratı sezon sonunda sona ermesine rağŸmen henüz yenilemeyen James Milner hakkında da konuşŸan Pellegrini, yeni sözleşŸme teklifi yapmalarına rağŸmen oyuncunun sürekli 11'de oynama konusunda teminat istemesi nedeniyle sıkıntı yaşŸadıklarını belirtti.

Milner'in, Manchester City için çok önemli bir futbolcu olduğŸunu kaydeden Pellegrini, "Ondan daha kabiliyetli oyuncu bulmak çok zor. TekniğŸi, hızı, top kontrolü, ondan daha iyi futbolcular olmasına rağŸmen Milner'da hepsinden var ve hangi pozisyona koysam oynar. Onun gibi akıllı, iyi top oynayabilen ve koca yürekli başŸka bir oyuncu bulmak gerçekten de çok zor" şŸeklinde konuşŸtu.

 

Kaynak: AA