Karadağ'da 'Şike' Operasyonu

KaradağŸ'da, şŸike yaptıkları iddiasıyla 5 futbolcu gözaltına alındı.

KaradağŸ polisi tarafından düzenlenen operasyonda, üçü birinci lig, ikisi ikinci lig takımlarında forma giyen 5 futbolcunun gözaltına alındığŸı bildirildi.

KaradağŸ Emniyet MüdürlüğŸü Suçla Mücadele şžubesi şžefi Milovan Paviçeviç, yaptığŸı açıklamada, birkaç aydır sürdürülen incelemeler sonucunda, "Tip" kod adlı operasyon düzenlediklerini ve bu kapsamda, Milovan Nikoliç (22), Mihailo Raduloviç (28), Novak Raykoviç (26), Milenko Neriç (27) ve Stefan Lukovats'ın (29) şŸike yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındığŸını söyledi.

Paviçeviç, gözaltına alınan futbolcuların maçın sonucuna etki ettiğŸinden ve bu yolla yaklaşŸık 75 bin avro haksız kazanç elde ettiklerinden şŸüphelendiklerini kaydetti.

Ev sahibi takımın 4-0 kazandığŸı ve 30 AğŸustos 2014 tarihinde oynanan Sutjeska-Berane futbol maçının, polis yetkililerince mercek altına alındığŸı bildirildi.

Maçın oynandığŸı tarihte gözaltına alınan 5 futbolcu Berane takımında forma giyiyordu. Yeni sezonda Novak Raykoviç dışŸındaki diğŸer oyuncular birinci ve ikinci lig kulüplerine transfer oldu.
 

Kaynak: AA