Hulk'a Irkçı Harekete 2 Maç Seyircisiz Oynama Cezası

Rusya Premier Ligi'nde Torpedo Moskova ile Zenit arasında oynanan maçta Brezilyalı golcü Hulk'a ırkçı içerikli tezahüratta bulunulduğŸu gerekçesiyle Torpedo Moskova'ya 2 maç seyircisiz oynama cezası verildi.

Rusya Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Torpedo Moskova ile Zenit arasında geçen pazar oynanan ve 1-1 berabere sonuçlanan karşŸılaşŸmada Zenit'in Brezilyalı yıldızı Hulk'a yapılan ırkçı tezahürat nedeniyle Torpedo Moskova'ya çeşŸitli cezalar verildiğŸi belirtildi.
Torpedo Moskova 4635 avro para cezasının yanı sıra sahasında yapacağŸı 2 lig maçında boşŸ tribünlere oynayacak. Açıklamada, olayın tekrarlanması halinde kulübe daha sert cezalar verileceğŸi de vurgulandı.
Bu kararla Torpedo Moskova, bu sezon ikinci kez aynı gerekçeyle ceza aldı. Rusya Premier Ligi'nin 8. haftasında Dinamo Moskova'nın Torpedo Moskova'ya konuk olduğŸu mücadelede, bu kez Dinamo Moskova'dan Christopher Samba taraftarların ırkçı tezahüratına maruz kalmışŸtı. Rus temsilcisine ise 1 maç kısmi tribün kapama cezası verilmişŸti.
 

Kaynak: AA