Futbol Açıklaması

Atletico Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Almanya'nın Bayer 04 Leverkusen takımına karşı normal süresi ve uzatma dakikalarını 1-0 önde geçtiği maçta, penaltı atışlarında rakibine 3-2 üstünlük sağlayarak çeyrek finale yükseldi.

Karşılaşmanın normal süresi ve uzatma bölümleri Atletico Madrid'in 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlanınca, Bayer 04 Leverkusen ilk maçı aynı skorla kazandığı için penaltı atışlarına geçildi. Şampiyonlar Ligi'nin son finalisti Atletico Madrid, penaltılarda rakibine 3-2'lik üstünlük kurunca çok zorlandığı eleme turunda çeyrek finale kalmayı başardı.
Maça her iki takım da kontrollü başladı.

İlk maçtaki 1-0'lık skor avantajını kullanmak isteyen Alman takımı baştan itibaren oyunu yavaşlatmaya yönelik bir futbol oynadı. Atletico Madrid ise savunma ve orta sahasında boşluk vermemeye özen göstererek, ileride Mandzukiç ve Griezmann ikilisini topla buluşturmaya çalıştı. Atletico'da kaleci Moya 22. dakikada sol bacağından sakatlık geçirerek yerini Jan Oblak'a bırakmak zorunda kaldı. Karşılaşmanın 27. dakikasında Atletico Madrid'in geliştirdiği bir atakta rakip ceza sahasının dış çizgisine yakın bir yerden Mario Suarez'in sol ayağı ile çektiği sert şut Bayer defansında Ömer Toprak'ın ayağına çarpıp, kaleci Leno'yu yanıltarak ağlara gitti. 1-0 öne geçerek tur için şansları eşit duruma getiren Atletico Madrid, 31. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Mandzukiç'in topa vurmakta çok geç kalmasıyla önemli bir pozisyonu kaçırdı. Bayer 04 Leverkusen'in son dakikalardaki atakları sonucu değiştirmezken, ilk yarı Atletico Madrid'in 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.
İkinci yarı hızlı başlayan Atletico Madrid, ikinci golü bulmak için ataklarını yoğunlaştırdı. Griezmann ve Arda Turan ikilisiyle Bayer 04 Leverkusen kalesi önünde önemli gol pozisyonları yakalayan Atletico, son vuruşu yapmakta başarılı olamadı. Sahada futbolcular arasındaki mücadelenin yoğun olduğu ancak gol pozisyonu açısından futbolun eksik olduğu maçın 90 dakikası Atletico lehine 1-0'lık skorla tamamlanınca, uzatmalara gidildi.
Uzatma dakikalarında da her iki takımın karşılıklı atakları skoru değiştirmeyince, çeyrek finale çıkacak takımı belirlemek için penaltı atışlarına geçildi. Bayer 04 Leverkusen'de Hakan Çalhanoğlu, Ömer Toprak ve Kiessling, Atletico Madrid'de de Raul Garcia ve Koke penaltı atışlarını gole çeviremeyen futbolcular oldu.
Atletico Madrid, böylece rakibine penaltılarla üstünlük kurarak çeyrek finale çıkan takım oldu.
Bu arada, penaltı atışları sırasında Arda Turan'ın, saha ortasında takım arkadaşları ile beklerken sırtını kaleye dönerek, diz çöküp dua ettiği görüldü.

Öte yandan, karşılaşmada forma giyen milli futbolculardan Atletico Madrid'de Arda Turan ve Bayer 04 Leverkusen'de Ömer Toprak ile Hakan Çalhanoğlu takımlarının ilk 11'inde sahaya çıkıp, maç sonuna kadar oynadı. Karşılaşmayı Bayern Münih Teknik Direktörü Josep Guardiola da tribünden izledi.

Kaynak: AA