Muratpaşa, Kupaya Aday

Muratpaşa Belediyesspor, Alman ekibi Buxtehuder SV’yi rövanş maçında 28-18 mağlup ederek, Avrupa'nın ikinci büyük kupasında yarı finale yükseldi.

Meleklerin rakibi Danimarka’nın Team TvisHolstebro ekibi oldu.
Avrupa’nın ikinci büyük Kupası EHF’de yarı finale yükselen Muratpaşa Belediyespor Türk hentbolüne damgasını vurdu. Çeyrek finalin ilk maçında Alman ekibi BuxtehuderSV’ye 31-25 mağlup olan Muratpaşa Belediyespor, kendi evinde rakibini 28-18 yenerek Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası’nda yarı finale yükselen ilk Türk ekibi oldu. Maliye Milli Piyango Kulübü 2011-2012 sezonunda EHF’de çeyrek final oynamış ve elenmişti. Paşa’nın melekleri EHF’de yarı finale yükselerek Türk hentbol tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

RAKİP TEAM TVİSHOLSTEBRO
Alman devi BuxtehuderSV’yi ikinci maçta 10 gol fark atarak kupanın dışına iten Muratpaşa Belediyespor’un yarı finaldeki rakibi Danimarka ekibi Team TvisHolstebro oldu. Danimarka ekibi çeyrek finalde Fransız Issy Paris Hand’a ilk maçta 32-20 mağlup olmuş, ikinci maçta 40-27 mağlup ederek yarı final vizesi alan taraf olmuştu. Danimarka ekibi Team TvisHolstebro, Avrupa Hentbol (EHF) Kupası’nda 2010-2011 ve 2012-2013 sezonlarında final oynamıştı. Muratpaşa Belediyespor EHF Kupası yarı final ilk maçını 4-5 Nisan’da Antalya’da ikinci maçı da 11-12 Nisan’da Danimarka’da oynayacak.

ÜNSAL: ”KUPA BİRGÜN ANTALYA’YA GELECEK”
Antrenör Birol Ünsal, “Alman Bundesliga ekibini elememiz büyük başarı. Türk hentbolü adına olağanüstü bir duygu. Biz birinci maçtan sonra bir adım gerideydik. Bir hafta içerisinde yönetimimiz ve Başkanımız Ümit Uysal bizlere inandılar. Rakibimizi iyi analiz ettik. Sporcularımız belirlediğimiz taktiği oldukça iyi uyguladılar. Tüm sporcularımı kutluyorum. Antalya dünya markası bir şehir. Sporda da marka olması gerekir. Biz de Muratpaşa Belediyesi olarak sporda dünya markası yapma peşindeyiz. Elbet bir gün bu kupa Antalya’ya gelecek” dedi.

UYSAL: "CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ”
Alman ekibi Buxtehuder SV karşılaşmasını tribünden izleyen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, karşılaşma sonrasında büyük sevinç yaşadı. Maçın bitiş düdüğünün ardından tribünden inerek sahaya gelen Başkan Uysal, sporcuları tek tek kutladı. Başkan Ümit Uysal, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Türk takımı EHF Kupası’nda yarı finale kaldı. Bu başarı takımımıza gönül verenlerin başarısıdır. Sporcularımıza, teknik heyetimize ve tribüne gelerek destek veren tüm sporseverlere teşekkür ediyorum” diye konuşu.

Kaynak: İHA