Şanlıurfaspor - Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Maçının Ardından

PTT 1. Lig'in 24. hafta açılış maçında Şanlıurfaspor, kendi sahasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u 2-0 mağlup etti.


Maçın ardından açıklamalarda bulunan Şanlıurfaspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, maçın ilk yarısında oyunu kontrol altında tuttuklarını, ikinci yarısında ise hem kendi takımının hem de rakip takımın pozisyon bulduğunu ifade etti.

Galibiyetin sevincini yaşadıklarını belirten Özköylü, “Kazandığımız için gerçekten çok mutluyum. İhtiyacımız olan 3 puandı. Kalan maçlarda, Play-off grubuna kalabilmek, üst grubu zorlayabilmek, varlığımızı hissettirmek adına çok ihtiyacımız olan ve gerekli bir 3 puan aldık. Oyuncu arkadaşlarımız gerçekten harika bir mücadele ortaya koyduk” dedi.

Oyun içerisindeki sakatlıklardan gerçekleştirilen mecburi oyuncu değişikliklerinin planlarını bozduğunu söyleyen Özköylü, bir pozisyonda sakatlanmasına rağmen oyuna bandajla çıkan Rodrigo Tello’ya övgü yağdırdı. Tüm oyuncularını tek tek kutladığını söyleyen Özköylü, Tello ile ilgili şöyle devam etti:
“Tello dünya çapında bir oyuncu ama bu takımın parçası olarak, bu takıma faydalı olmak adına kaşı gözü patlamış olarak oyuna devam etti. Başka oyuncu olsa oyunu terk ederdi. Öyle bir yürek gösterdi ki, ben sizin liderinizim, ben sizin kaptanınızım mesajı verdi. Tüm takıma ateş oldu, neticede golünü de attı.”
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un çok kaliteli kadrosu olduğunu belirten Özköylü, PTT 1. Lig’de ilk üçte yer alacak bir kadro kalitesi bulunduğunu ve kendi içlerindeki sorunlar nedeniyle sıralamada hak etmedikleri yerde bulunduğunu ifade etti.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR CEPHESİ
Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, takımını ikinci yarıdaki oyunu nedeniyle tebrik ederken, ilk yarıdaki oyunu beğenmediğini ifade etti.

Hakemlerin kararını da eleştiren Kutlu, “İkinci yarıda maçın hakemleri de iyi yönetim göstermedi. Rakipten gelen topun ofsayt olduğunu bilmeyen ya da vermeyen bir yan hakem, en az 3-4 metre mesafede 2 ofsayt pozisyonunu kaçıran bir yan hakem ve penaltımız da vermeyen bir orta hakemle oynamak zorunda kaldık. Bana göre verilmeyen yüzde yüz penaltıydı” diyerek tepkisini dile getirdi.

Kaynak: İHA