Hacettepe Üniversitesi Capoeira Topluluğu 15. Yılını Kutladı

Hacettepe Üniversitesi Capoeira Topluluğu, düzenlenen etkinlikle kuruluşunun 15’inci yılını kutladı.

Capoeira hocası Halit Yalçın, “Sadece sokakta, sadece çayırlarda, kumsallarda değil; aynı zamanda üniversitelerde de okutulan bir derstir capoeira” dedi.

Hacettepe Üniversitesi Capoeira Topluluğu, Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bir etkinlikle kuruluşunun 15’inci yılını kutladı. Programa çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğe katılan davetliler, heyecan dolu anlar yaşadı. Etkinliği izleyen davetliler, alkışlarla tempo tutarak gösteriye eşlik etti.

Capoeira Topluluğu’nun hocası olan Halit Yalçın gösteri sonrası yaptığı açıklamada, “Hacettepe Üniversitesi Capoeira Topluluğu, 15’inci yılını kutluyor bu yıl. 15 yıldır Türkiye’deki Capoeira gelişimine birçok katkısı olan Hacettepe Üniversitesi Capoeira Topluluğu, 2013’te Dünya Kupası 3’üncülüğü aldı. Bu yıl da Rio’da gerçekleşecek olan 2. Dünya Capoeira Şampiyonası’na katılacak” diye konuştu.

Capoeira’nın artık üniversitelerde okutulan bir ders olduğunu belirten Yalçın, “Sadece sokakta, sadece çayırlarda, kumsallarda değil; aynı zamanda üniversitelerde de okutulan bir derstir capoeira” ifadelerini kullandı.

Hacettepe Üniversitesi Capoeira Topluluğu’nun katıldığı etkinlikleri anlatan Yalçın, “Üniversite olarak 1. Dünya Capoeira Şampiyonası’na katıldık, 2 kez Avrupa Şampiyonası’na katıldık, 4 kez de Türkiye Capoeira Şampiyonası düzenledik. Birçok derecelerimiz, madalyalarımız, kupalarımız oldu” şeklinde konuştu.

2000 yılında Hacettepe Üniversitesi’nde Capoeira’ya başladığını söyleyen Yalçın, “Lisans ve yüksek lisansımı burada tamamladım. Şimdi okutman olarak capoeira derslerine devam ediyorum. Ekibimizde yeni başlayanlar da var, yedi sekiz yıldır bizimle çalışanlar da var, 15 yıldır benim gibi emek veren, bu işte ustalaşmaya çalışanlar da var” dedi

Kaynak: İHA