Trabzonspor Medical Park'ta Dörtlü Final Sevinci

Basketbolda, FIBA EuroChallenge Kupası çeyrek final ikinci maçında, deplasmanda Rusya'nın Avtodor takımını 100-73 yenerek, seride durumu 2-0 yapan Trabzonspor Medical Park'ta, Dörtlü Final'e yükselmenin sevinci yaşŸanıyor.

Tarihinde ilk kez katıldığŸı Avrupa kupalarında, 14 maçta, 13 galibiyet alan bordo-mavililerde, kulüp başŸkanı AbişŸ HopikoğŸlu, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, "Tüm Türkiye Trabzonspor Medical Park ile gurur duymalı" dedi.

Trabzon'da 94-88 kazandıkları müsabakanın rövanşŸında, Saratov'da 100-73 gibi farklı bir skorla galip gelerek, Dörtlü Final vizesi almalarının kendilerine ayrıca mutluluk verdiğŸini ifade eden HopikoğŸlu, şŸöyle devam etti:
"Biz geçen sezon bittiğŸinden beri bugünün hayaliyle yaşŸadık. Hep bugünü düşŸünerek hareket ettik, kararlar aldık. Bu hedeften sapmamıza yol açacak en ufak bir hataya yer vermemeye çalışŸtık. Türkiye Ligi'ndeki zorlu mücadeleyle birlikte verdiğŸimiz bu savaşŸta her takım gibi zaman zaman sendelesek de hiç düşŸmedik, ekip olarak sağŸlam durduk. Bunun ilk ödülünü de 12 Mart 2015'te, Saratov'da Final Four'a kalarak aldık. Asıl ödülü ise 26 Nisan'da, Trabzon'da almak için her şŸeyimizi ortaya koyacağŸız. Trabzon'a tarihinin ilk Avrupa Kupası'nı getireceğŸiz."
"Bu tarihi başŸarı, sponsorundan, malzemecisine, taraftarından, salon görevlisine kadar koca bir ekibin eseridir" diyen HopikoğŸlu, sözlerini şŸöyle tamamladı:
"Bize her an destek olan sayın Muharrem Usta'ya müteşŸekkiriz. Trabzonspor camiasına yakışŸan bir yönetim anlayışŸı göstermemiz de Final Four yolunun açılmasında etkili oldu. Serinin kader maçı olan Saratov'daki randevuya özel uçakla geldik ve bunun karşŸılığŸını aldık. Genel menajer Nihat Mala, antrenör Nenad Markovic, gerçek bir ekip olan yönetim kurulu üyelerime, tüm sportif ve idari kadro ve elbette Trabzonspor Medical Park'a, bordo-mavili formaya yakışŸan mücadeleyi veren oyuncularımıza tek tek teşŸekkür ederiz. HarcadığŸımız emekleri, taraftarımızın huzurunda kaldıracağŸımız bir kupayla taçlandırmanın hayalini kuruyoruz. Bu andan itibaren öncelikli işŸimiz, 24-26 Nisan tarihlerindeki Eurochallenge Kupası Final Four organizasyonunun ev sahipliğŸini Trabzon'a aldırmak olacaktır."
 

Kaynak: AA