Uefa'da Club Brugge-beşiktaş Karşılaşması

UEFA Avrupa Ligi'nde kendi sahasında yarın Beşiktaş'la karşılaşacak olan Club Brugge'ün Teknik Direktörü Michel Preud'homme Beşiktaş'ın maçın favorisi olduğunu söyledi.

Preud'homme, düzenlediği basın toplantısında "Beşiktaş büyük bir teknik direktörün öncülüğünde iyi bir takım. Buna rağmen oyuncularım karşılaşmaya tutkuyla başlayacak. Türkler favori ama onları neden yenemeyelim?" dedi.

Rakiplerini iyi analiz ettiğini belirten Preud'homme, "Beşiktaş zayıf noktası çok az olan ya da hiç olmayan güçlü bir takım. Bazı değerli oyuncuları yarın forma giyemeyecek ama onların yerlerine sahaya çıkacak futbolcuların aynı nitelikte olacağını geçmişteki örnekler gösteriyor. Beşiktaş asla zayıf bir takım değil. Çok iyi organize oluyorlar, ferdi yetenekleri çok ve fiziksel durumları üst seviyede. Eğer Şampiyonlar Ligi'nde Arsenal'ı iki maçta da ürpertiyor ve UEFA Avrupa Ligi'nde Tottenham ve Liverpool'u geride bırakıyorsanız bunlar harika referanslar" ifadesini kullandı.
Beşiktaş karşısında hata yapmamaları gerektiğini, aksi takdirde rakiplerinin önemli silahları nedeniyle bunun maliyetinin ağır olacağını belirten Preud'homme, "Eğer yarın gol yemeden 1 gol atabilirsek kesinlikle memnuniyetsizlik duymam. Bence Beşiktaş büyük favori ama kazanırsak zayıf bir takım ilk kez güçlü rakibini yenmiş olmayacak. Neden bunu yapmayalım?" şeklinde konuştu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'i de öven Preud'homme, "Onun için kalbimdeki teknik direktör diyebilirim. Benimle aynı tutkuya ve benzer bir mentaliteye sahip biri. Size garip gelebilir ama Beşiktaş'ı izlemekten zevk alıyorum. Oyun sistemlerinde defalarca aynı otomatiğe dönüşlerini görüyorsunuz. Bu bir sanattır ve bunu mükemmel olarak yapabilecek niteliklere de sahipler" dedi.

-Irkçılığa Hayır-
Bu arada Club Brugge takımının Jan Breydel Stadı'nda TSİ 20.00'de başlayacak karşılaşmaya üzerinde "Irkçılığa Hayır" (No To Racism) yazılı formalarla çıkacağı açıklandı.
Club Brugge Genel Menejeri Vincent Mannaert, UEFA'nın "Irkçılığa Hayır" projesini bütünüyle desteklediklerini belirterek "Futbolda hangi düzeyde olursa olsun ırkçılığın yeri olamaz. Belçika'nın en popüler kulübü olarak ırkçılığa karşı sıfır toleransa öncülük ediyoruz. Irkçılık suçu işleyenlere kendi inisiyatifimizle stadyuma giriş yasağı uygulayan ilk Belçika kulübü olduk. Yarınki maça çıkacağımız formalarla da bu taahhüdümüzü Avrupa düzeyinde de ortaya koyacağız" dedi.

Kaynak: AA