Güneşspor Kulüp Başkanı Kök Açıklaması

Bozüyük Güneşspor Kulübü Başkanı Ümit Kök, spor kulüplerinin sabit gelirli olması, kurumsallaşması ve cazip hale getirilmesi gerektiğini bildirdi.

Kök, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il genelinde yaklaşık 30 spor kulübün bulunduğunu belirterek, rakiplerin çoğalması ve çoğalırken de mekanizmayı bozmamak gerektiğini söyledi.

İl genelinde verimsiz 30 kulüp olacağına, verimli 15 kulüp olmasının daha faydalı olacağını savunan Kök, şunları kaydetti:
"Geçmişte gençlerin önem verdiği spordu. Ama şimdi gençlerin bilgisayar, internet kafe, özel ders ve dershane gibi nedenlerden dolayı vakitleri daralmış durumda. Ailelerin de çocuklarını spora yönlendirme isteği kalmadı. Bilecik'te akademi sistemi kurulup 6 ve 12 yaşındaki çocuğu akademiye alarak eğitmemiz gerekiyor. Böyle yapmazsak Bilecik'te profesyonel sporcu yetişmez. 9-10 sene sporun içinde olan bir çocukla, altyapıyı almamış bir çocuk arasında dağlar kadar fark olur. Bunu tüm kulüplerimizin yapması lazım. Bunun için de kulüplerin sabit gelirli olması, kurumsallaşması ve cazip hale getirilmesi lazım. Özel kulüpleri ve ligleri çoğaltmamız lazım. Bölge olarak güzel işler başarabilecek bir yerdeyiz. Kulüpler olarak maddi yetersizlikten dolayı sporcularımıza sadece maçlarda su ikram edebiliyoruz. Sponsorlu ligler kurulsa, sporcu için bir rekabet ve hırs ortaya çıkacak. Sponsorlu ligler muhakkak kurulmalı yoksa Bilecik'te spor kurtulmaz. Bu çalışmalar yapılırsa 5 yıl içinde çok farklı kulüplere giden sporcularımız olacaktır."

Kaynak: AA