Ahmet Çakar çılgına döndü!

Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programında Ahmet Çakar, dönemin MHK Başkanı Ertuğrul Dilek’in açıklamaları karşısında çılgına döndü.

Ahmet Çakar çılgına döndü!
Beyaz Futbol'un dün akşam yayınlanan bölümünde Ahmet Çakar kendisinin hakem olduğu dönemde maniple edildiğini ifade ederek yaşadığı olayı anlattı. O dönem Trabzonspor Bursaspor Türkiye kupası final maçına atandığını söyleyen Çakar “Havaalanına geldim. Şenes Erzik o dönemin federasyon başkanı idi. MHK Başkan yardımcısı bana “Ahmet seni maçtan aldık” dedi. Beni uçaktan indirip “Seni on gün sonra Beşiktaş Galatasaray maçı var oraya göndereceğiz” dediler. Ben inip kös kös eve döndüm. Benim yerime Bülent Yavuz hakem olarak görev yaptı” dedi.

Çakar bu olayın yirmi yıl içerisinde Türk televizyonlarında ve gazetelerinde en az beş defa konuşulduğunun altını çizdi.

“AHMET ÇAKAR YALAN SÖYLÜYOR”


O dönemin MHK Başkanı Ertuğrul Dilek'in Beyaz TV Spor muhabiri Devrim Zengi'ye verdiği röportajda Çakar'ın yalan söylediğini belirterek “Hiç hiç hiç ilgisi yok. Ahmet Çakar maça atanmadı. Atama Komisyonu Başkanı Talat Tokat maçın hakemi olarak Bülent Yavuz'u atıyor. Burada Tuluğ Gürkan'la da otururken bu hafta da sen hazır ol diyor ona. O hazır ol deyince kendisini hakem gibi görüyor. Maçın tebligatı kesinlikle ona değil. Havaalanına dönme falan hepsi yalan. Hatta süper yalan böyle bir şey olamaz. Ahmet Çakar'a bir daha bunu söylersen seni mahkemeye veririm dedim. Bu olay Ahmet Çakar'ın uydurması” dedi.

“İKİ KIZIMI TOPRAĞA VEREYİM”

Ertuğrul Dilek'in açıklamalarını derin bir sessizlikle dinleyen Çakar “Eğer ben yalan söylüyorsam iki kız çocuğum var yarın toprağa vereyim. Eğer ben yalan söylemiyorsam Ertuğrul Dilek'in çocuklarına hiç bir şey olmasın ama bir daha insan içerine çıkamasın” dedi.

Ertuğrul Dilek'in doğru söylemediğini ifade eden Çakar “Bunlar yıllarca Türk hakemlerini maliple ettiler. İnsan azıcık utanır be! O maç 3-0'lık maçın rövanşı idi. 3-0 Trabzonspor Bursaspor'u yenmişti. Sonra Trabzonspor'a gidildi rövanş için ve o maç 5-1 bitti. Ama 4-1 bitse idi Bursaspor Türkiye şampiyonu olacaktı” diye konuştu.

Çakar sözlerini şöyle sürdürdü:Sen beni mahmemeye vermezsen adam felan değilsin. Eğer beni mahkemeye vermezsen beni yalancılıkla suçladığın için ben seni mahkemeye vereceğim. 80 yaşındasın çocuğun var biraz utanmalısın. Benim gibi namusluca burada yemin eder misin? Karımın namusu üzerine çocuklarım başı üzerine yemin ediyorum ki Tuluğ Gürkan maçın tebligatını bana yaptı. Ayrıca dönemin federasyon başkanı Erzik bana “Ahmet seninle aynı uçakta gidiyoruz” dedi.

YAVUZ: TEBLİGAT BANA YAPILDI

Programın alevlendiği sırada kendisi yerine maça atanan hakem Bülent Yavuz stüdyoya geldi. Yavuz “Eğer yalanım varsa benim iki çocuğum ölsün. Maçın tebligatının bana yapıldığını Ahmet Çakar da biliyor” dedi. Bu sözler üzerine Çakar “Maçın sana verilmesi beni ilgilendirmez. Bu adamlar neden bu kadar abuk subuk konuşuyorlar.Senin kanaatin ne” diye sordu.

Yavuz “Ben sana yalan söylüyorsun demedim. Sen koskoca Ahmet Çakar'ın Türkiye'nin gururusun. Senin buna ne ihtiyacın var” dedi. Çakar “ Maçın tebligatını Pazartesi günü benden alıp sana verdiler” deyince Yavuz buna itiraz ederek “Hayır Salı günü Trabzon'a gittim. Tebligat 48 saat önce yapılmak zorunda. Ptesi yapılması mümkün değil. Tuluğ Gürkan bir komite üyesi onun öyle bir yetkisi yok. Gürkan üstüne vazife olmayan bir davranış sergilemiş. Benim algıladığım bu. Tuluğ Gürkan, Ahmet Çakar'a maçın hakemi sensin demiş” dedi.