Uludağ'da Snowboard Yarışması Nefes Kesti

Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden Uludağ'da düzenlenen snowboard yarışması nefes kesti.

Etkinliğe katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Uludağ'ın hak ettiği yerde olmadığını söyledi.

Türkiye'nin en önemli kayak merkezi olan Uludağ'da düzenlenen 'Slopestyle Contest' snowboard yarışması nefes kesti. Etkinliğe katılan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Uludağ'ın hak ettiği yerde olmadığını söyledi.

En önemli kayak merkezi olan Uludağ'ı canlandırmak ve daha hareketli kılmak için Bursa Valiliği önderliğinde yapılan Uludağ Snowboard yarışması büyük beğeni kazandı. Bursa Valiliği Turizm Tanıtma Birliği ve BEBKA Kalkınma Ajansı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Qparks işbirliği ile gerçekleştirilen organizasyonda yarışmacılar yaptıkları tehlikeli hareketlerle izleyenlerin yüreğini ağzına getirdi. Soğuk hava ve yoğun kar yağışına aldırış etmeyen sporcular, dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti. Nefes kesen snowboard mücadelesini izlemeye gelen Bursa Valisi Münir Karaloğlu bu tür yarışmalarla Uludağ'ın geleceğine yatırım yapıldığını belirtti.

Karaloğlu, "Dünyaca ünlü snowboardçılar burada bizim çocuklarımızla beraber kaydı. Bütün amacımız Uludağ'ı hakkettiği yere getirmek. Uludağ bugün hakkettiği yerde değil. Uludağ sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin marka değeri. Ama Uludağ dünyada çok bilinen bir kayak merkezi değil. Bu tip organizasyonların amacı Uludağ'ın dünyada bilinirliğini arttırmak. Uludağ'a daha çok yabancı kayakçıyı, yabancı spor severi, kar severi Uludağ'a getirebilmek. Uludağ sadece bizim için bir kış sporları merkezi olmamalı değil, yazın da Uludağ'ı çok aktif kullanmalıyız. 4 mevsim 12 ay Uludağ'ı nasıl kullanırız, nasıl tanıtabiliriz bunun çözümünü bulmalıyız. Bu yapılan yarışma da bu çözümlerden sadece bir tanesi” dedi.

Qpark Türkiye Temsilcisi Levent İyici ise, "Bursa Valiliği, BEBKA ana sponsorluğunda gerçekleşen Türkiye'nin ilk Slopestyle yarışı Avrupa'nın en iyisi Snowpark firmasını Türkiye'ye getirdik. Organizasyonu da onlarla birlikte yapıyoruz. Dolayısıyla gençler heyecanlı ve iyi bir mücadele içerisine girdi. 4 gündür getirdiğimiz sporcularla birlikte Uludağ'ın çeşitli yerlerinde videolar çektik. Uludağ'ı bütün dünyaya tanıtmak istiyoruz. Burada da nitelikli tesislerin olduğunu artık göstermek istiyoruz. Heyecan devam ediyor" diye konuştu.

Zaman zaman talihsiz kazaların yaşandığı yarışmada, final müsabakasında profesyoneller kategorisinde Deniz Altınok birinci, Kerem Gürdal ikinci, Süleyman Atlı ise üçüncü olurken amatörler kategorisinde ise Barış Tuncer birinci, Özhan Altıntaş ikinci, Murat Ferhat Kayar üçüncü oldu. Yarışmacılara ödüllerini Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta verdi.

Kaynak: İHA