Gazili Minik Basketbolcuların Büyük Başarısı

Gazi İhtisas Minik Basketbol Takımı, 6. Uluslararası Ahmet Barındırır Turnuvası'nda birinci oldu.

Gazi İhtisas Spor Kulübü 12 Yaş Altı Minik Basketbol Takımı, turnuvanın finalinde karşılaştığı Sırbistan'ın Partizan Skopje takımına 23 sayı fark atarak, 63-40 yendi ve birincilik kupasını kazandı.
Ankara Minik Erkekler Basketbol Ligi'nde geçen yıl şampiyon olan ve bu sezon da henüz yenilmeyen Gazi İhtisas Minik Basketbol Takımı'na kupasını Ahmet Barındırır verdi.
Kulüp başkanı Can Aydınoğlu, final maçının ardından yaptığı açıklamada turnuva için "sıkı" çalıştıklarını ve hedefe ulaştıklarını söyledi.

Takımın antrenörlüğünü de yapan Aydınoğlu, bu sezon da ligde şampiyonluk istediklerini ancak asıl hedeflerinin milli takıma sporcu yetiştirmek olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:
"Oyuncularımız spor sayesinde hem derslerinde daha başarılı oluyorlar hem de daha sağlıklı bireyler olarak yetişiyorlar. Basketbol takım oyunu, çocuklarımız bu spor sayesinde birlikte hareket etmeyi öğreniyorlar. Kazanmak zorunda değiller ama takım olarak hareket etmeyi öğrenmek zorundalar. İnternet başında saatlerce sağlıksız şekilde oyun oynamalarındansa basketbol sahalarında terlemeleri çok daha iyidir."

Kaynak: AA