Çelikcan’dan Güreş Takımına Destek

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir Belediyesi Güreş Takımı’na antrenman eşofmanı, güreş mayosu ve güreş ayakkabısı dağıttı.


2010 yılında kurulan ve bütün altyapı ve tesis sorununu çözerek başarılı sezonlar geçiren Yüregir Belediyesi Güreş Takımı yeni isimlerle kadrosunu her geçen gün güçlendiriyor. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Engelli Koordinasyon Merkezi’nde Yüreğir Belediyesi Güreş Takımı’na antrenman eşofmanı, güreş mayosu ve güreş ayakkabısı dağıttı.

Çelikcan, takımdan 2020 yılında Tokyo’da yapılacak olimpiyatlarda olimpiyat şampiyonluğu istediğini belirtti.

Yüreğir Belediyesi Güreş Takımı Antrenörü ve Sorumlusu Cesim Doğan, güreşe uzun yıllar hizmet eden Başkan Çelikcan’a kendi yaptığı ve olimpiyatları sembolize eden bir kupa takdim etti.

TAKIMIN HEDEFİ OLİMPİYATLAR
Öte yandan sıfırdan sporcu yetiştiren Yüreğir Belediyesi Güreş Takımı hafta içi her sabah saat 09:00 ile 11:00 arasında, öğleden sonra ise 14:00 ile 16:00 arasında, hafta sonu ise cumartesi günleri saat 10:00’da Yüreğir Engelli Koordinasyon Merkezi’nde antrenmanlar yapıyor. ‘Hedef Olimpiyat’ sloganıyla yola çıkan Yüreğir Belediyesi Güreş Takımı yetenekli çocukları bünyesine katarak ata sporunun gelecek nesillere aktarılmasında önemli rol oynuyor. Başlatılan yeni projelerle güreşi çocuklara sevdiren Yüreğir Belediyesi bütün çocukları güreş yapmaya davet ediyor. ‘Hey Çocuk Haydi Güreş’e Gel’ sloganıyla çocukları güreşe davet eden Yüreğir Belediyesi Güreş Takımı 2020 yılında Tokyo’da yapılacak olimpiyatlara hazırlanıyor.

"ALTYAPIYA ÖNEM VERİYORUZ"
Mahmut Çelikcan, Adana’da ata sporu güreşi tekrar canlandırmak için mücadele ettiklerini ve bunun için altyapıya büyük önem verdiklerini belirterek, "Şu ana kadar yıldızlarda ve gençlerde çok güzel başarılar elde ettik. Güreşçilerimizin spor yaparken eğitimlerini hiçbir şekilde aksatmamaları için onlara gerekli altyapıyı hazırladık. Yeteneği olan geçlerimizi ülkemizin hangi ilinde olursa olsun tespit ederek onları ekibimize katıyor ve çalıştırıyoruz. Amacımız eski bir güreşçi olarak ata sporumuzun gelişmesine katkı sağlamaktır" dedi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, mevcut antrenman salonlarının yetersiz kaldığını, bu nedenle yeni antrenman salonlar yapılacağını kaydetti.

Kaynak: İHA