Fenerbahçe: 0 Trabzonspor: 0

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Fenerbahçe Kadıköy'de Trabzonspor'u ağırladı. Birçok net fırsattan yararlanamayan Fenerbahçe rakibiyle 0-0 berabere kaldı.

Fenerbahçe: 0 Trabzonspor: 0
Spor Toto Süper Lig 19. haftasında sahasında Trabzonspor'u ağırlayan Fenerbahçe, birçok net fırsattan yararlanamadığı maçta 0-0 berabere kaldı.

Kadıköy'deki dev derbinin ilk yarısı golsüz beraberlikle geçilirken iki takım da yakaladıkları gol fırsatlarını değerlendiremedi. İlk 45 dakikada yaşanan pozisyonlarda kaleciler Volkan Demirel ve Hakan Arıkan, yaptıkları kurtarışlarla forvet oyuncularının gol sevinci yaşamasına izin vermedi.

İkinci yarıda oyunu tamamen Trabzonspor yarı sahasına yıkan Fenerbahçe, yıldız futbolcularıyla yakaladığı gollük pozisyonlarda becerikli olamayınca karşılaşma başladığı gibi 0-0 sona erdi.

Sarı lacivertliler maç boyunca rakip kaleye 29 şut çekerken Trabzonspor sadece 5 şut ile tehlike yaratabildi. Fenerbahçe bu beraberliğin ardından 43 puana ulaşırken Trabzonspor ise puanını 30 yaptı.

Bordo mavililer gelecek hafta sahasında İstanbul Başakşehir'i ağırlarken Fenerbahçe deplasmanda Gaziantepspor ile mücadele edecek.

POZİSYON VAR GOL YOK!

Ev sahibi Fenerbahçe'nin baskılı başladığı maçta iki ekip de karşılıklı gol pozisyonlarına girdi ancak sonuca ulaşamadı. Maçın 15. dakikasında sağ kanattan gelişen atakta Gökhan pasını Emenike'ye aktardı. Penaltı noktasında topla buluşan Emenike, topuk pasında topu Diego'ya aktardı ancak önü kapanan Brezilyalı'nın vuruşu kornere gitti. Bu pozisyondan 3 dakika sonra tehlikeli sayılabilecek bir mesafeden frikik kazanan Trabzonspor'da topun başına geçen Mehmet Ekici'nin vuruşunu kaleci Volkan Demirel 90'dan çıkartarak mutlak bir gole engel oldu.

FENERBAHÇE FIRSAT TEPTİ...

Trabzonspor karşısında üstün bir futbol sergileyen Fenerbahçe, net fırsatlar karşısında eli boş döndü. Mücadelenin 34. dakikasında sol kanattan gelişen atakta Emenike penaltı noktasında topla buluştu. Emmanuel Emenike'nin ceza sahası içerisinden çektiği şut, altıpas çizgisine yakın bir noktada bulunan Mehmet Topal'a geldi. Mehmet Topal'ın çektiği şut ise kaleci Hakan Arıkan'ın ayaklarından dönünce sarı lacivertliler mutlak bir gol pozisyonunu değerlendirememiş oldu. İlk yarı golsüz beraberlikle sona erdi.

EMENIKE'DEN ÇILDIRTAN POZİSYON


İkinci yarıda taraftarının da desteğini arkasına alan Fenerbahçe, ilk yarıdaki etkili oyununu sürdürmeyi başardı. Mücadelenin 60. dakikasında Trabzonspor ceza sahası içinde yaşanan karambol sonrası topla buluşan Emenike, altıpas içinde kaleci Hakan ile karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda golü atmayı başaramadı. Kaleci Hakan'dan kornere giden vuruş sonrası sarı lacivertli tribünler büyük hayal kırıklığı yaşadı.

DEĞİŞİKLİKLER İŞE YARAMADI

Trabzonspor Teknik Direktür Ersun Yanal, yaptığı oyuncu değişiklikleri ile Fenerbahçe'nin orta sahadaki üstünlüğüne son vermeyi hedefledi ancak başarılı olamadı. Sarı lacivertliler ise Diego ve Kuyt'ın oyundan çıkmasının ardından organize atak geliştirmekte zorlanınca karşılaşmanın son bölümünde oyunun temposu oldukça düştü. Kalan dakikalarda da beklenen gol gelmeyince mücadele golsüz beraberlikle sona erdi.