Geleceğin Kalecileri Saruhanlı'da Yetişiyor

Saruhanlı Belediyesi, açtığŸı "kaleci okulu" ile Türk futboluna kaleci yetişŸtiriyor.

Saruhanlı Belediye BaşŸkanı Hüseyin Yaralı, gazetecilere yaptığŸı açıklamada, belediye olarak Türk futbolunda ciddi bir eksikliğŸi gidermek üzere önemli bir adım atarak, "kaleci okulu" açtıklarını bildirdi.
Türkiye'de spor camiasının çabalarıyla her yıl yüzlerce futbolcu yetişŸtirildiğŸini ancak bunlar arasında ihtiyacı karşŸılayacak düzeyde kaleci çıkarılamadığŸını ifade eden Yaralı, şŸunları kaydetti:
"İlçemizde de yüzlerce futbolcu var, spor kulübümüzde forma giyen başŸarılı oyuncularımız mevcut ancak her kulüpte olduğŸu gibi bizde de kaleci sıkıntısı ortaya çıkabiliyor. Amatör kulüplerin de sorunu olan bu durumu göz önünde bulundurduk. Saruhanlı'da kaleci okulu açtık. Yöremizde kaleciliğŸe yatkın 20'ye yakın genci araşŸtırıp bulduk ve onları bu okula kaydettik. Spor tesislerimizde kendilerine eğŸitim veriyoruz."
Yaralı, kaleci adaylarının Saruhanlı Belediyespor antrenörleri Mutlu LJamlıyer ve Levent Kubilay'ın nezaretinde çalışŸmalarını sürdürdüğŸünü, bu sporculara alt yapı müsabakalarında görev verip, tecrübe kazanmalarını sağŸlamayı hedeflediklerini belirtti.

Saruhanlı Belediyesiyespor'un alt yapısındaki kaleci Batuhan Tepeler'i bir süre önce KasımpaşŸa'ya transfer edildiğŸini hatırlatan Yaralı, Türk futbolunda bu alanda önemli bir başŸarıya imza atacaklarını söyledi.

 

Kaynak: AA