Fenerbahçe'den Trabzonspor'un Açıklamalarına Tepki

Fenerbahçe Kulübü, Trabzonspor ile 7 Şubat Cumartesi günü oynayacakları maç öncesi rakip takım kulübü başkanı ve yöneticilerinin açıklamalarına tepki gösterdi.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, karşılaşma öncesi Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve yöneticilerin, 'maçın hakemini etkilemeye yönelik provokatif ve manipülasyon içeren açıklamalarının' dikkatle takip edildiği bildirildi.

Açıklamada, ayrıca şu görüşlere yer verildi:
'Takımımıza karşı mücadele edecek olan takımların, sahamıza konuk olmadan önce hakemlerle ilgili yaptıkları açıklamaların artık süreklilik arz ettiğini düşünmekle birlikte, Türk futbolunda ortamı germekten başka hiçbir amaca hizmet etmeyen bu tarz açıklamalar karşısında Türkiye Futbol Federasyonu ve kurullarını göreve davet ediyoruz.
Bununla birlikte, Merkez Hakem Kurulu tarafından bahse konu müsabakaya atanan ve Türk hakemlerinin içinde önemli bir değer olduğuna inandığımız Sayın Bülent Yıldırım'ın, söz konusu açıklamalar karşısında hiçbir baskı altında kalmayarak 2 takıma da hakkaniyetle yaklaşacağına olan inancımızı kamuoyuyla paylaşırız.'

TAKIMI SAHADAN ÇEKERİM

Cumartesi günü oynanacak Fenerbahçe maçı öncesi Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan şok bir açıklama geldi. Maça hakem Bülent Yıldırım'ın atanmasına tepki gösteren Hacıosmanoğlu, "Kasti bir hata olursa takımı sahadan çekerim" demişti.

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında cumartesi günü Fenerbahçe ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda zorlu bir maça çıkacak Trabzonspor'da başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan ilginç bir çıkış gelmişti.

Hacıosmanoğlu, yaptığı açıklamada, "Bu sene hakemler yüzünden 15 puan kaybettik. Fenerbahçe maçı esnasında bir tane kasti hakem hatası görürsem, takımı sahadan çekeceğim" ifadesini kullandı.

Hacıosmanoğlu bu kararını federasyon başkanı Yıldırım Demirören ve MHK Başkanı Yusuf Namoğlu'na da ilettiğini söyledi.

"Kasti bir hakem hatasıyla yenilmektense hükmen mağlubiyet almayı tercih ederim" diyen Bordo-mavili kulübün başkanı, "Trabzonspor çok büyük bir camiadır kimseye yem olmaz. Kararımı uygulamakta çok kararlıyım" diye konuştu.

Kaynak: AA