Fatihhan Erdoğan; 'Avrupa’nın En İyi Liginde En Düşük Bütçeyle Oynuyoruz”

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Muratbey Uşak Sportif’in Genel Menajeri Fatihhan Erdoğan takımla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.


Genel Menajer Erdoğan, Galatasaray maçıyla başlayan bir mağlubiyet serisi yaşadıklarını belirterek, hafta sonu oynayacakları Rönesans TED Ankara Kolejliler maçıyla kötü gidişata son vereceklerini söyledi.

Genel Menajer Fatihhan Erdoğan Galatasaray maçındaki hakemlerden kaynaklanan kural hatası iddiasına da değinerek, “Evimizde oynadığımız Galatasaray maçındaki hakemlerin iki önemli hatasıyla kural hatası yapıldığını düşünüyoruz ve bu konudaki itirazımızı yayıncı kuruluş görüntüleri ile birlikte gerekli yerlere bildirdik. Henüz bununla ilgili bir geri dönüş olmadı ve kararı bekliyoruz. Ancak şu bizim için şu daha önemli, Galatasaray, Efes gibi milyon dolarlık dev takımları neden yenemediğimiz için eleştiriliyorsak Uşak basketbolu için istenilen noktaya geldiğimizi gösterir. Kulüp olarak bir buçuk sene ana ve isim sponsoru olmadan buralara kadar geldik. Kentin kaynakları ve esnafımızın desteği ile ayakta durmaya çalıştık. Şu an mevcut duruma bakarsak ligin en düşük bütçeli takımı durumundayız. Bize destek olan sponsorlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz. Şunu da önemle vurgulamam gerek, ilerleyen zamandaki hedeflerimizde bulunan ligde kalıcı olmak ve Avrupa kupalarında daha iyi gruplarda mücadele etmemiz için daha çok destek ve bütçe gerekli. Rotasyonumuzu daha rahat sağlamamız için oyuncu kadromuzu güçlendirmemiz gerekli. Bununla ilgili olarak önce play-off grubuna katılmamız ve kendimizi ispatlamamız gerektiğinin bilincinde ve sorumluluğundayız. İleriye yönelik olarak da alt yapı çalışmalarımız üst seviyede devam ediyor. Ligde kalma istikrarımız sürdüğü takdirde, 1-2 sezon sonra alt yapımızdan kendi oyuncularımızı takımımıza dahil edeceğiz ve bunu çok önemsiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA