Muratbey Uşak Sportif Başantrenörü Bulkaz Açıklaması

Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Muratbey Uşak Sportif'in başantrenörü Ozan Bulkaz, "Ligde sıkıntılı çizgiden uzaklaşıp play-off hedefine ulaşmak arzusundayız" dedi.

Bulkaz, ligde ve Avrupa'da son zamanlarda kötü sonuçlar aldıklarını belirterek, çıkışa geçmek istediklerini söyledi.

Hafta sonu sahalarından oynayacakları Rönesans TED Ankara Kolejliler maçının önemine değinen Bulkaz, "Şanssız mağlubiyetler alıyoruz. Ligde 6 galibiyetimiz var, toparlanmamız lazım. Sıkıntılı çizgiden uzaklaşıp, play-off hedefine ulaşmak arzusundayız" diye konuştu.

- "Le Mans maçında demoralize olduk"
FIBA EuroChallenge Kupası J Grubu üçüncü maçında, Le Mans karşısında 3. periyotta hiç sayı atamadıklarını hatırlatan Bulkaz, şöyle devam etti:
"Basketbolda böyle anlar da var. 1 sayıyla mağlup olmak ile 10 sayıyla yenilmek arasında fark yok. İlk iki periyot çok iyi mücadele ettik, üçüncü periyotta oyuncularımız demoralize oldu, hiç sayı atamadık. Avrupa'da daha yapacak işimiz var, turu geçmek istiyoruz."
- "Carter ile Jelinek farklı oyuncular"
Justin Carter'in Galatasaray Liv Hospital'a transferi ve Jelinek'in takım kadrosuna katılmasıyla ilgili soruya Bulkaz, "Jelinek ile Carter'ı kıyaslamak yanlış olur. Carter gibi oyuncu Avrupa'da yok. Carter'ın yerini, Jelinek ile doldurmak gibi niyetimiz yoktu. Jelinek, akıllı ve skorer bir oyuncu, şu an uyum sürecinde. Carter'dan daha iyi bir şutör. Kendisinden çok şey bekliyorum" yanıtını verdi.
Bulkaz, dar oyuncu kadrosu nedeniyle maçların son bölümünde yorulduklarını ve son topları kullanmakta zorlandıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA